WhatsApp: 0623684723

How-to: Hoe kondig je releases aan bij klanten?

Follow

Als IT-partner wil je klanten zo goed mogelijk ondersteunen en net als het onze is jullie doel om het werk van mensen te vereenvoudigen. Om die reden ontwikkelen we continu nieuwe functies voor de digitale werkplek waarmee mensen nog productiever zijn. Maar hoe deel je dit met de medewerkers bij klanten? In dit artikel geven wij een aantal praktische tips om je hierbij te ondersteunen.

Focus op de mens, niet de functie

Iedere ontwikkeling heeft te maken met de mens. Focus in alle communicatie uitingen op waarom iets verandert en wat het resultaat zal zijn voor de mensen die het gebruiken. Tip: bekijk de Golden Circle van Simon Sinek. Hier legt hij uit hoe mensen getriggerd worden.

Bepaal de juiste frequentie en prioriteit

Is het nodig om voor iedere nieuwe release een mail te sturen? Waarschijnlijk niet. Voor ons als productontwikkelaar is dit belangrijk om iedereen op de hoogte te houden van de werkplek, maar als je daarnaast andere diensten aanbiedt is het als IT-partner vooral belangrijk alle update-informatie te scannen, filteren en te vertalen voor jouw klanten. Door een maandelijkse update te organiseren vanuit jullie marketingafdeling realiseer je ook in ieder geval 12 contactmomenten per jaar.

Kies het juiste communicatiekanaal

Stuur je bij iedere update een e-mail? Of is het voor jouw doelgroep beter om een video te maken? Of biedt het product wat je aanbiedt al updates aan binnen het product zelf, waardoor je helemaal niets hoeft te communiceren? Laat een communicatieprofessional in jouw organisatie zich aanmelden bij alle mailings van producten die jullie aanbieden, zodat hij of zij alle informatie samen kan bundelen in het juiste kanaal.

Video's maken is eenvoudig

Video is een geweldige manier om nieuwe updates te presenteren aan jouw klanten. In de video kun je klanten vertellen wat de impact van nieuwe functies is terwijl je dit laat zien. En voor een updatevideo hoef je geen editing-genie in huis te hebben. Met een smartphone, USB-microfoon, simpele video editor en screenrecording tool (zoals Camtasia) kom je al een heel eind. Zo zijn deze video's ook gemaakt:

Thumbnail_Promax.png  Thumbnail_Update_254.png

Nieuw: Workspace 365 release scherm

De beste plek om veranderingen aan te kondigen is in het product zelf. Daarom hebben wij vanaf update 2.58 het nieuwe release scherm toegevoegd. Als er een nieuwe update uitgevoerd is waarbij er belangrijke items zijn voor alle gebruikers, zien zij na het inloggen een scherm met informatie over de nieuwe toevoegingen. Zo is iedereen snel op de hoogte en hoef je als partner zelf geen extra middelen in te zetten om nieuwe functies aan te kondigen. Heb je tips of feedback over onze release scherm? Laat het ons weten via: marketing@newdayatwork.com

Social selling via LinkedIn

Deel de blogs, video's en afbeeldingen op social media. Door previews te delen van toekomstige updates en mensen te vragen om feedback hou je ze betrokken. Wat social media een fijn kanaal maakt, is dat je via jouw huidige klanten ook veel potentiële klanten bereikt. En wat is er nou een leukere boodschap om te delen met een potentiële klant dan dat de werkplek die jij hen kan bieden nu nóg beter is?

Overweldig je klant niet

Je wilt (potentiële) klanten niet overweldigen met berichten. Voeg daarom informatie van alle diensten die je aanbiedt samen tot een logisch verhaal dat gericht is op het resultaat en niet de functionaliteiten. Door content te gebruiken die productontwikkelaars (zoals wij) aanbieden, hou jij meer tijd over om te besteden aan (potentiële) klanten.

Samen aan het product, samen aan artikelen

Samen met onze partners maken we de beste werkplek door feedback te verzamelen. Als jullie ook feedback verzamelen zien wij dat graag terug. Heb jij zelf goede ideeën voor een artikel? Of een brandende vraag over Workspace 365? Laat het ons weten, want wij helpen je graag.