Persona Matrix uitgelegd

In de persona presentatie wordt een matrix weergegeven. Hieronder lichten we toe en geven we voorbeelden van de verschillende termen.

• Light user. Een light user is iemand wiens apparaat niet een grote rol speelt bij hun hoofdactiviteiten.

• Medium user. A medium user verdeelt zijn tijd tussen het werken op zijn apparaat en andere activiteiten. Een leraar bijvoorbeeld.

• Heavy user. A heavy user is gebonden aan zijn apparaat. De applicaties die ze gebruiken zijn essentieel voor hun hoofdactiviteiten.

• Online. An online user heeft alleen webapplicaties nodig. Er hoeft niets op hun apparaat te worden geïnstalleerd. Dit maakt ze ook erg mobiel, zoals ambulanceverpleegkundigen.

• Hybrid. A hybrid user heeft een combinatie van legacy- en webapplicaties. Zoals een accountant wiens software nog niet beschikbaar is als SaaS.

• On-prem. An on-prem user gebruikt voornamelijk lokale applicaties en is daarom gebonden aan een vaste werkplek. Een back-end ontwikkelaar bijvoorbeeld.