Heb je hier aan gedacht?

Documenten

Wanneer je een omgeving naar Workspace 365 verplaatst, zorg er dan voor dat je de documenten opschoont vóór de migratie. Net als verhuizen - gooi (of archiveer) oude en ongebruikte documenten en mappen weg om opnieuw te beginnen met een duidelijke en geordende map- en documentenstructuur.

Sommige organisaties, zoals zorgorganisaties, maak veel gebruik van sjablonen. Een veel voorkomend probleem hiervan is dat medewerkers de sjablonen (per ongeluk) invullen. Een goede oplossing hiervoor is een sjabloon-map (of teamsite) aan te maken en deze vast te zetten, zodat de sjablonen niet bewerkt kunnen worden.

Wist je dat veel mensen moeite hebben om het verschil tussen OneDrive en SharePoint te begrijpen? Daarom hebben we in de workspace OneDrive ‘Mijn documenten’ genoemd. De beheerder geeft de SharePoint sites/bibliotheken een naam en deze namen moeten herkenbaar zijn en impliceren dat het om bedrijfsbestanden gaat.

Voorwaardelijke toegang

Wanneer je een applicatie hebt met twee verschillende manieren om deze te bereiken (zoals een lokale applicatie en een Remote Desktop-app), kan je ervoor zorgen dat de app altijd wordt geopend zoals jij dat wil. Je kan de voorwaarden zo instellen (bijv. op IP-adres) dat mensen die binnen het bedrijfsnetwerk werken de applicatie alleen kunnen bereiken en bekijken als een lokaal geïnstalleerde applicatie, terwijl ze vanaf een andere locatie de app alleen kunnen bereiken en bekijken als een Remote Desktop-applicatie. Dit helpt mensen om veilig te werken, zonder een rommelige werkplek te creëren.

Apparaten

Schakel pop-up blockers uit op apparaten om te voorkomen dat sommige applicaties niet geopend kunnen worden.

Als je Workspace 365 toevoegt aan een telefoon of tablet als een app, zorg er dan voor dat je het niet als full-screen app toevoegt en daardoor de browser-tabbladen onzichtbaar maakt.