Post

1 follower Follow
0
Avatar

Workspace verbeteren voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden dan veel op geluid en met sneltoetsen.
Als het onderstaande mogelijk is kan voor die groep het werken met Workspace makkelijker worden

- Alternatieve teksten bij afbeeldingen en knoppen
- Taalinstellingen
- Sneltoetsen

Uitleg hieronder:

- Alternatieve teksten bij knoppen en afbeeldingen
Hij kan de website niet zien, dus hij moet hem kunnen horen. Om de website te kunnen horen zijn in elk geval alternatieve teksten van belang. Bij afbeeldingen en knoppen horen korte omschrijvingen zodat de stem kan vertellen waarvoor een bepaalde knop wordt gebruikt en wat er op een afbeelding staat. Dat is nu helaas niet gebeurd.
 
- Taalinstellingen
Op de algemene pagina staan enkele webparts. Onderdelen zijn: het intranet, de ‘persoonlijke’ apps en algemene apps. Wanneer we naar de Nederlandse teksten in het onderdeel intranet gaan, worden deze Nederlandse teksten op z’n Amerikaans voorgelezen. Niet te verstaan, helaas. De stem op de Mac is Nederlands, de Voice-Over commando’s zijn Nederlands, de taal bij Safari was Nederlands, de voorleesstem in OneDrive en SharePoint staat ook op Nederlands. Toch worden de Nederlandse teksten op de algemene pagina als Amerikaans herkend. Ik denk zelf dat de taal van de webpart verkeerd staat. Ik heb dit helaas niet kunnen checken.
 
- Sneltoetsen
Voor het manoeuvreren door de informatie heb je de muis en sneltoetsen nodig. Als je niet (goed) kunt zien waar je op klikt, gebruik je meestal sneltoetsen. Wanneer je op de Mac met Office 365 werkt, heb je drie soorten sneltoetsen:

De Voice-Over toetsen: toetsen voor het voorleesprogramma
De toetsen voor de Mac zelf: toetsen in combinatie met de cmd-toets op het toetsenbord
De sneltoetsen van Office 365 (van Microsoft).
Binnen OneDrive en SharePoint is het mogelijk om met de sneltoetsen te wandelen.
Op de Workspace pagina is het niet goed mogelijk om van het ene onderdeel naar het andere te springen met bijvoorbeeld shortcuts. Het zou prettig zijn als mogelijk is.

Bovenstaande is getest en gebaseerd op een MAC, maar voor Windows apparaten geldt hetzelfde.

Adrie van der Hamsvoort

Please sign in to leave a comment.