Hoe meerdere synctool-configuraties in te stellen of te exporteren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Als je meerdere klanten hebt, is het mogelijk om meerdere synctools in te stellen. In dit gedeelte laten we je zien hoe je dit doet. We geven je ook advies over wanneer je de synctool naar een andere locatie wilt verplaatsen.

Meerdere synctools aanmaken

Volg de onderstaande stappen om meerdere synctools aan te maken:

1. Maak een nieuwe map aan voor de omgeving, bijvoorbeeld "Workspace 365 AD sync - Klant B".

2. Kopieer de documenten uit de synctool-map en plak deze in de nieuwe map. Houd er rekening mee dat je de configuratie instelt zoals je dat voor je eerste klant zou doen, zoals beschreven in stap 3 "Azure AD synctool Configuration UI".

3. Volg de installatiehandleiding vanaf deze link.

4. Open "NDAW.AzureActiveDirectorySync.ConfigurationTool.exe" en vul de instellingen van je nieuwe omgeving in.

5. Installeer de nieuwe Windows-service voor de nieuwe synctool.

6. Voer PowerShell uit vanuit de nieuwe synctool-map en voer in:​.\NDAW.AzureActiveDirectorySync.Runner.exe install -servicename "Workspace 365 AD Synctool Klant B" -displayname "Workspace 365 AD Synctool Klant B"​​

Vul een nieuwe service- en weergavenaam in voor elke klant.

De synctool verplaatsen

Het verplaatsen van de synctool voor een van je klanten naar een andere locatie (bijvoorbeeld een nieuwe server) is mogelijk. Je kunt de synctool vanaf nul instellen (volg de setup-instructies) en de oude configuratie van de synctool verwijderen. Dit wordt echter niet aanbevolen.

De eenvoudigste manier om de synctool naar een nieuwe locatie te verplaatsen, is:

1. Kopieer en plak de gehele synctool-map, inclusief alle bestanden en de uitvoerbare bestanden, naar de nieuwe locatie. Zorg ervoor dat je de juiste synctool-map voor je klant kopieert.

2. Door dit te doen, neem je automatisch de cache van de synctool mee. Indien van toepassing, kun je direct groeps-/domeinfiltering inschakelen.

3. Je moet natuurlijk een nieuwe Windows-service installeren. Wanneer dit is gedaan, kun je de synchronisatie starten en worden je gebruikers dienovereenkomstig gesynchroniseerd.