Alle collectiesAdministratieWijzigingsverzoeken
Migratie van een Workspace 365 omgeving

Introductie

Het is mogelijk om een workspace-omgeving van de ene instantie naar de andere te migreren. In dit artikel leggen we uit hoe dit proces werkt en wat er nodig is om dit te starten.

Migratieproces

De eerste stap is het indienen van het verzoek voor de migratie via een supportticket. Dit ticket moet worden ingediend door de oude of de nieuwe partner. De volgende informatie moet in het ticket worden opgenomen:

• De naam van de omgeving die moet worden gemigreerd

• Schriftelijke goedkeuring voor de migratie van alle betrokken partijen:

• De klant

• De nieuwe partner

• De oude partner

• Schriftelijke goedkeuring voor de kosten van de migratie (zie de prijspagina op het Partnerportaal)

Deze kosten worden gefactureerd aan de partner die het migratieverzoek indient.

Zodra het migratieverzoek is ingediend, neemt een supportmedewerker contact met u op om de migratie verder te plannen. Ondertussen kunt u de technische wijzigingen die voor en na de migratie nodig zijn, hieronder bekijken.

Technische wijzigingen

Om een soepele migratie te garanderen, zijn enkele wijzigingen vereist, zowel voor als na de migratie. Deze wijzigingen moeten worden uitgevoerd voor elke omgeving die bij de migratie betrokken is.

De stappen verschillen enigszins, afhankelijk van of de omgeving een aangepaste URL voor die specifieke omgeving gebruikt. Zorg ervoor dat u de juiste stappen volgt om

problemen te voorkomen.

Zonder aangepaste omgevings-URL

Als de omgeving geen aangepaste URL heeft, volgt u deze stappen:

Voor de migratie:

1. Ga naar de SSO-appregistratie in Azure en klik op Authentificatie.
    ā€‹

2. Voeg een extra Redirect URI toe volgens het volgende formaat:

https://newpartner.url/environment/OAuth2/HandleAuthorityResponse

• Vervang "newpartner.url" door de URL van de nieuwe partner.

• Vervang "omgeving" door de naam van de workspace-omgeving.

3. Verwijder de bestaande Redirect URI niet, aangezien gebruikers deze nog steeds zullen gebruiken om in te loggen tot de migratie is voltooid.

Na de migratie:

1. Ga naar de SSO-appregistratie in Azure en klik op Authentificatie.

2. Verwijder de oude Redirect URI (de URI met de URL van de oude partner).

3. Wijzig de Front-channel logout URL volgens het volgende formaat:

https://newpartner.url/environment/SignOut

• Vervang "newpartner.url" door de URL van de nieuwe partner.

• Vervang "omgeving" door de naam van de workspace-omgeving.

4. (OPTIONEEL) Werk de URL bij zoals weergegeven in de welkomstmail. Zie dit artikel voor stappen hoe u dit kunt doen.

Met aangepaste omgevings-URL

Als de omgeving wel een aangepaste URL heeft, volgt u deze stappen:

Voor de migratie:

1. Ga naar de SSO-appregistratie in Azure en klik op Authentificatie.ā€‹

2. Voeg een extra Redirect URI toe volgens het volgende formaat:

https://newpartner.url/environment/OAuth2/HandleAuthorityResponse

• Vervang "newpartner.url" door de URL van de nieuwe partner.

• Vervang "omgeving" door de naam van de workspace-omgeving.

3. Verwijder de bestaande Redirect URI niet, aangezien gebruikers deze nog steeds zullen gebruiken om in te loggen tot de migratie is voltooid.

4. Wijzig de Front-channel logout URL volgens het volgende formaat:

https://custom.url/environment/SignOut

• Vervang "custom.url" door de aangepaste URL van de omgeving.

• Vervang "omgeving" door de naam van de workspace-omgeving.

• Als voorbeeld:

Na de migratie:

1. Ga naar de SSO-appregistratie in Azure en klik op Authentificatie.

2. Verwijder de oude Redirect URI (de URI met de URL van de oude partner).

3. (OPTIONEEL) Werk de URL bij zoals weergegeven in de welkomstmail. Zie dit artikel voor stappen hoe u dit kunt doen.