Vraag noodbeheerderstoegang aan

Inleiding

Als uw SSO-configuratie is verlopen, kunt u niet meer inloggen op de workspace. In zo'n geval kunt u noodbeheerderstoegang aanvragen. U ontvangt een eenmalig wachtwoord om SSO in te stellen. In dit artikel leggen we uit hoe.

Vereisten

Noodbeheerderstoegang kan worden aangevraagd door elke beheerder die actief is in de workspace. Dit account moet aan de volgende vereisten voldoen:

• Azure Global Admin-machtigingen

• Een geldige Exchange-licentie toegewezen

• Een ingeschakelde mailbox met voldoende ruimte

• Self-hosted? Zorg ervoor dat de SMTP-server correct is geconfigureerd, anders ontvangt u de e-mail mogelijk helemaal niet.

Noodbeheerderstoegang aanvragen

1. Volg de handleiding voor handmatige SSO-instelling tot stap 4 om ervoor te zorgen dat u een SSO-app-registratie en een geldig clientgeheim heeft. Zodra u stap 4 hebt bereikt, keer dan terug naar dit artikel maar houd de handleiding voor handmatige SSO-instelling open.

2. Navigeer naar de volgende URL:

https://{instanceurl}/{environmentname}/AdminPage/RequestEmergencyAdminAccess
  3. Voer het e-mailadres van het beheerdersaccount in​

4. U ontvangt een e-mail om de tijdelijke wachtwoordaanvraag te bevestigen, open de link om een tweede e-mail te ontvangen met uw tijdelijke wachtwoord en de link naar de noodbeheerderstoegangspagina​

• Als een van beide e-mails niet binnen 30 minuten aankomt, controleer dan uw Junk, Spam en/of Quarantaine

• E-mail niet ontvangen? Als alternatief kunt u onze SSO-tool of API gebruiken, zoals uitgelegd in dit artikel: Reset SSO

5. Klik op de link en log in met het e-mailadres dat u heeft opgegeven en het tijdelijke wachtwoord

• Het tijdelijke wachtwoord blijft slechts 15 minuten geldig

6. De volgende pagina verschijnt:​

7. Klik op Configure single sign-on

8. Ga terug naar stap 4 in de handleiding voor handmatige SSO-instelling om SSO opnieuw te configureren

SSO is nu opnieuw geconfigureerd en gebruikers zouden weer moeten kunnen inloggen.