Troubleshooting email

Inleiding

Het kan gebeuren dat je een fout tegenkomt bij het configureren van Exchange of foutmeldingen ziet in de e-mail live-tegel. Dit artikel helpt je deze problemen op te lossen.

Waarom gebruiken we integratiegegevens?

Workspace 365 maakt gebruik van oAuth2-configuratie om SSO mogelijk te maken. Hierdoor kunnen we gebruikersgegevens ophalen uit Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD genoemd), zoals Exchange Online-informatie, zonder verdere configuratie. Echter, voor een On-Premise Exchange-omgeving kunnen we geen verbinding maken via oAuth2. Daarom gebruiken we integratiegegevens.

Moet ik de UPN en Primary SMTP-adres hetzelfde houden?

Workspace controleert de UPN van de gebruiker en niet het primaire SMTP-adres. We raden aan deze gelijk aan elkaar te houden om problemen te voorkomen.

Als dit niet het geval is, heb je twee opties:

• Voeg de mailbox toe in de e-mailapp onder "beheerde mailboxen" en gebruik deze als het "standaard verzendadres".

• Je kunt gebruik maken van de integratiegegevens. De gebruiker moet deze handmatig invullen voordat ze toegang kunnen krijgen tot Exchange.

Afbeeldingen worden niet automatisch weergegeven ("Afzenderafbeeldingen")

Beheerders kunnen de standaard zichtbaarheid van afbeeldingen in de e-mail configureren onder Instellingen > E-mail. Deze optie heet "Afzenderafbeeldingen".

Deze afbeeldingen kunnen verdachte inhoud bevatten, zoals spam, virussen en malware. Door afbeeldingen automatisch weer te geven, kan de gebruiker verdachte inhoud direct naar hun apparaat downloaden bij het openen van een e-mail.

Autocompleet werkt niet

Uitleg: Bij het typen van het e-mailadres van een ontvanger in een nieuwe e-mail werkt autocompleet niet.

Oplossing: Dit wordt veroorzaakt door een ontbrekende of incorrecte API-toestemming op de SSO-appregistratie. De People.Read-toestemming is hiervoor vereist. Raadpleeg de handleiding voor de handmatige instelling van SSO voor de volledige lijst met vereiste toestemmingen en update je SSO-appregistratie dienovereenkomstig.

Foutmeldingen en oplossingen

"Unable to connect to Exchange Online/Office 365"

Uitleg: Je ontvangt de foutmelding "Unable to connect to Exchange" tijdens de configuratie van Exchange Online.

Oplossing: Schakel op de instellingenpagina van Workspace de integratiegegevens uit (deze worden meestal gebruikt in een On-Premise Exchange-configuratie).

"Your changes are not saved. Your Exchange URL is not valid" of "Exchange URL is not valid"

Uitleg: Exchange is ingeschakeld. Bij het invullen van de URL ontvang je de foutmelding dat de URL niet geldig is.

Oplossing: Bij het klikken op "Detect" (Autodiscover) wordt de Exchange-server-URL automatisch opgehaald van Office 365. Na het inschakelen van Exchange vanuit de Workspace-instellingen (Integraties > Exchange-instellingen) moet de URL automatisch worden ingevuld. In het geval van een On-Premise Exchange, vul de URL handmatig in en klik op "Gereed" (het gebruik van Autodiscover resulteert in een fout).

"Your email has not been configured" of "The connection to Exchange is not configured, therefore..."

Uitleg: Deze foutmelding verschijnt in de e-mail live-tegel na migratie van On-Premise Exchange naar Exchange Online, of Exchange is helemaal niet geconfigureerd.

Oplossing:

• Zorg ervoor dat Exchange is ingeschakeld. Meer informatie over het instellen van Exchange vind je hier.

• Migratie naar Exchange Online? Gebruikers moeten hun e-mailgegevens eenmalig invullen (er is geen andere oplossing hiervoor). Dit komt doordat Exchange al eerder is geconfigureerd/geschreven in een database. Door de inloggegevens in te vullen, kunnen gebruikers opnieuw verbinding maken met Exchange Online. Zorg er ook voor dat de integratiegegevens zijn uitgeschakeld.

"Unknown error during retrieval of unread messages"

Uitleg: De foutmelding "Unknown error during retrieval of unread messages" verschijnt in de e-mail live-tegel.

Oplossing: Deze fout kan te maken hebben met een probleem met OAuth2, bijvoorbeeld wanneer integratiegegevens worden gebruikt terwijl deze uitgeschakeld zouden moeten zijn. Zorg er altijd voor dat de juiste API-toestemmingen voor Exchange zijn verleend in Microsoft Entra ID (met admin toestemming) en controleer, indien beschikbaar, de foutlogs van Workspace voor meer informatie.