Alle collectiesProbleem oplossen & FAQInloggen & SSO
"Sorry, we konden geen OAuth-token ophalen van de autoriteitsserver"
"Sorry, we konden geen OAuth-token ophalen van de autoriteitsserver"
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht

Het kan gebeuren dat u niet meer kunt inloggen op Workspace vanwege een van de oAuth2-foutmeldingen die hieronder worden beschreven. In dit artikel leggen we uit hoe u dit probleem kunt oplossen.

Foutmeldingen & Oplossingen

"Sorry, we weren't able to retrieve an OAuth token from the authority server"

Uitleg: deze foutmelding wordt veroorzaakt door een verlopen clientgeheim of het oAuth2-token is verlopen of verwijderd.

Oplossing: u moet een nieuw clientgeheim aanmaken en SSO instellen voor uw Workspace-omgeving. Volg de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Ga naar uw Workspace SSO App-registratie in Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD).

2. Navigeer naar 'Certificates & Secrets'.

3. Maak een nieuw Client Secret aan.

• Tip: U kunt de vervaldatum instellen op 99 jaar.

• Na het aanmaken, zorg ervoor dat u de sleutel (waarde) kopieert! U kunt deze sleutel gebruiken in de volgende stap.

4. Vraag noodtoegang aan voor het beheerdersaccount en volg de verstrekte stappen om de sleutel bij te werken in de SSO-instelling voor uw Workspace.

Doorverwezen naar een "vreemd domein"

Uitleg: we halen automatisch het eerste beschikbare domein in de tenant op. Het kan gebeuren dat dit een oud of vreemd domein voor u is, dat niet als standaarddomein voor de tenant wordt gebruikt of bijvoorbeeld per ongeluk het geheime sleutel voor de SSO-applicatie in Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD) is verwijderd.

Oplossing:

1. Werk dit domein bij door de authority-eigenschap in de SSO-instellingen in Workspace bij te werken. Dit is te vinden onder de handmatige instelling van SSO.

2. Blijven de problemen bestaan? Vraag noodtoegang aan voor het beheerdersaccount en volg de stappen om de Workspace SSO App-registratie in Microsoft Entra ID bij te werken, of indien nodig, opnieuw aan te maken.