Reset SSO

Inleiding

Als uw SSO verloopt of verkeerd is geconfigureerd, kunt u geen toegang meer krijgen tot de workspace. In zo'n geval moet SSO worden gereset. De aanbevolen manier om dit te doen is via "Request Emergency Admin Access". Als alternatief kunt u als partner ook onze SSO-tool of de Provisioning API gebruiken, zoals uitgelegd in dit artikel.

Voor beide opties is de provisioning key van uw instance vereist.

SSO-resettool

U kunt de SSO-configuratie voor een omgeving resetten met onze SSO-resettool, die u hier kunt downloaden. Om SSO te resetten met de tool, heeft u het volgende nodig:

• De provisioning key van uw instance. Dit is zeer gevoelige informatie en zou binnen uw organisatie bekend moeten zijn. Als u de sleutel niet heeft, neem dan contact op met support om een nieuwe aan te vragen.

• Een SSO-app-registratie met een geldig clientgeheim moet bestaan in Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD) om te koppelen aan de omgeving.

We raden aan om PowerShell te gebruiken om een clientgeheim te maken dat 99 jaar geldig is. U kunt dit script hier vinden. Noteer het clientgeheim dat u uit het script krijgt, aangezien u dit moet invoeren in de SSO-tool bij het resetten van SSO.

Als u de tool hebt gedownload en aan de bovenstaande vereisten voldoet, volgt u de onderstaande stappen om SSO te resetten:

1. Download en pak de tool uit.

2. Voer W365-API-LinkSSO.exe uit.

3. Wanneer u de tool voor de eerste keer uitvoert, moet u enkele gegevens invoeren om een configuratiebestand te maken dat de tool zal gebruiken om verbinding te maken met uw instance:

• Voer de Workspace 365-URL in: voer uw instance-URL in, inclusief https://​Voeg Voeg niet toe A "/" toe achter de instance-URL, anders krijgt u een foutmelding.

• Voer een nieuwe referentie in of accepteer de huidige: voer de gewenste naam in voor het configuratiebestand dat zal worden gegenereerd (bijv. uw bedrijfsnaam).

• Voer de provisioning key voor uw instance in. Dit is zeer gevoelige informatie en zou binnen uw organisatie bekend moeten zijn. Als u de provisioning key niet weet, neem dan contact op met support.

• Sla de ingevoerde gegevens op.

4. U ziet nu het volgende menu:​

5. Typ 1 en druk op Enter.

6. Selecteer in de lijst die wordt geopend de omgeving waarvoor SSO moet worden gereset.

7. Het menu toont nu de geselecteerde omgeving. Let op, u moet mogelijk naar boven scrollen om het menu te zien.​

8. Typ 2 en druk op Enter. U moet de volgende informatie invoeren:

• Het domein dat in de tenant wordt gebruikt.

• De Applicatie (client) ID van de SSO-app-registratie in Microsoft Entra ID.

• De waarde van het clientgeheim van de SSO-app-registratie.

9. ls u de juiste informatie hebt ingevoerd, ziet u een bevestiging dat de SSO-app succesvol is gekoppeld:​

10. Log in to the environment to verify SSO is working again

Power Automate met Provisioning API

Een Power Automate Premium-licentie is hiervoor vereist.

Het is ook mogelijk om SSO te resetten met Power Automate, door gebruik te maken van onze Provisioning API. Raadpleeg Provisioning API voorbeeld: SSO-instellingen wijzigen in Workspace 365 voor instructies over hoe u dit kunt doen.