Problemen met gebruikersbeheer oplossen

Inleiding

Heeft u problemen met het importeren, bewerken of aanmaken van gebruikers? Dit artikel begeleidt u door enkele basisstappen voor probleemoplossing bij handmatig gebruikersbeheer.

Heeft u problemen met gebruikersbeheer tijdens het uitvoeren van de Azure AD synctool of SCIM? Bekijk dan de artikelen:

Zelfgehost? Vanaf V3.50 hebben we enkele wijzigingen aangebracht in ons gehoste platform om gebruikersbeheer minder foutgevoelig te maken. Zorg ervoor dat de Workspace up-to-date is met de nieuwste productieversie en schakel de instelling "PropagateUserChangesToActiveDirectory" uit.

Fouten en Oplossingen

"Error loading Office 365 users" en/of "AADSTS700082: The refresh token has expired due to inactivity"

Uitleg: Dit foutbericht verschijnt wanneer u probeert gebruikers handmatig te importeren vanuit Microsoft 365 (groepen).

Oplossing:

• Controleer of oAuth2 is ingeschakeld in Workspace.

• U moet mogelijk MFA tijdelijk uitschakelen voor het beheerdersaccount.

• Als u het foutbericht "AADSTS700082: The refresh token has expired..." ziet in de Workspace-logboeken, betekent dit dat de toegang van de beheerder is verlopen. Log regelmatig in bij Microsoft 365 met het beheerdersaccount om te voorkomen dat het toegangstoken verloopt.

Importoptie voor gebruikers ontbreekt

Uitleg: In de Workspace-beheerinstelling onder 'Gebruikersbeheer' ('Gebruikers & groepen') is de optie om gebruikers uit Office 365 (groepen) te importeren niet zichtbaar in het actiebalkmenu.

Oplossing: Schakel de synchronisatie tijdelijk uit onder de instellingen voor Gebruikersvoorziening in Workspace, omdat gebruikers niet kunnen worden geïmporteerd wanneer de synchronisatie is ingeschakeld en actief is.

Niet in staat om gebruikers te bewerken, herstellen of verwijderen

Uitleg: Misschien wilt u een gebruiker bewerken of een gebruiker herstellen uit de lijst met verwijderde gebruikers. Deze optie is echter niet beschikbaar voor u.

Opmerking: Als u de Azure AD synctool uitvoert, raadpleeg dan ons artikel over probleemoplossing voor de Azure AD synctool bij synchronisatieproblemen met gebruikers.

Oplossing:

1. Ga naar de pagina Gebruikersvoorziening.

2. Schakel de synchronisatie tijdelijk uit.

3. Klik op 'Gereed'.

4. Nu kunt u bijvoorbeeld een gebruiker herstellen uit de lijst met verwijderde gebruikers.

• Als u een gebruiker herstelt, zorg er dan voor dat deze gebruiker als 'Actief' is gemarkeerd (zie: Licentiepagina).

5. Ga terug naar de pagina Gebruikersvoorziening.

6. Schakel de synchronisatie weer in.

7. Klik op 'Gereed'.

Niet in staat om een Workspace-gebruiker beheerder te maken

We hebben een apart artikel aan dit onderwerp gewijd: Hoe iemand beheerder te maken.

Problemen met het uitvoeren van beheertaken vanwege UPN-wijziging (on-premise)

Uitleg: Is de UPN van de Global Administrator anders in de on-premise AD vergeleken met Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD)? Dan kunt u problemen ondervinden bij het uitvoeren van beheertaken met dit gebruikersaccount.

Oplossing: We raden aan om de UPN hetzelfde te houden, omdat Workspace anders kan denken dat deze beheerder niet voldoende beheerdersrechten heeft, omdat de UPN niet overeenkomt met de on-premise AD.