Alle collectiesGebruikersbeheerHandmatige gebruikersvoorziening
Maak handmatig gebruikers en/of groepen aan in Workspace 365
Maak handmatig gebruikers en/of groepen aan in Workspace 365
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie

In dit artikel leggen we uit hoe je gebruikers(groepen) kunt aanmaken in Workspace 365. Als je het proces van gebruikers-/groepssynchronisatie tussen Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD) en Workspace 365 wilt automatiseren, raden we aan om onze Azure AD-synctool of geautomatiseerde gebruikersvoorziening via SCIM te gebruiken.

Vanaf versie 3.60 schrijft Workspace geen wijzigingen meer naar Azure. Dit betekent dat voordat je handmatig een gebruiker kunt aanmaken, de gebruiker al moet bestaan in Microsoft Entra ID en daar een UPN moet hebben.

Nieuwe gebruiker aanmaken

1. Navigeer naar de beheerdersinstellingen van Workspace.

2. Ga naar Gebruikers & groepen.

3. Selecteer Gebruikersbeheer.

4. Klik op Nieuw.

5. Voer de persoonlijke gegevens van je gebruiker in en klik op Gereed.

• Belangrijk: zorg ervoor dat je het UPN van de gebruiker, zoals vermeld in Microsoft Entra ID, invoert als hun e-mailadres in Workspace.

• Standaard wordt een registratie-e-mail naar de beheerder gestuurd. Het is echter mogelijk om dit e-mailadres te wijzigen (bijv. naar de nieuwe gebruiker) of het verzenden van de registratie-e-mail volledig uit te schakelen.
      ā€‹

Gebruikersgroep aanmaken

Om handmatig een gebruikersgroep aan te maken als beheerder, ga je naar:

1. De beheerdersinstellingen pagina.

2. Selecteer Gebruikers & groepen.

3. Ga naar de Gebruikersvoorziening.

4. Zorg ervoor dat de gebruikersvoorzieningsmethode is ingesteld op Geen.

5. Ga naar Groepsbeheer.

6. Van daaruit kun je gebruikersgroepen aanmaken door linksboven op +Nieuw te klikken.

7. Geef de groep een naam en optioneel een beschrijving.

8. Ga naar het tabblad Leden. Standaard wordt de lijst 'Gebruiker' geopend. Je kunt overschakelen naar de weergave 'Groep'.

9. Klik op Toevoegen.

10. Selecteer de gebruikers die je aan je groep wilt toevoegen.

11. Klik nogmaals op Toevoegen.

12. Klik op Gereed.

Je hebt nu handmatig een gebruikersgroep aangemaakt in Workspace.