Workspace 365 Vereisten

Vereisten

Registratie Workspace 365

Voor de registratie van een Workspace 365-omgeving heb je een Azure-account met de rol van Global Administrator nodig.

Een Exchange-licentie is niet vereist om een Workspace 365-omgeving te registreren. Het wordt echter sterk aanbevolen om ten minste één beheerder in de omgeving te hebben met een geldige Exchange-licentie, omdat dit vereist is voor het aanvragen van noodtoegang.

Workspace 365 gebruikers

Elke gebruiker moet een Azure-account hebben, met of zonder een Microsoft 365-licentie. Echter, als een gebruiker geen Microsoft 365-licentie heeft, zullen niet alle functionaliteiten beschikbaar zijn in Workspace. Wanneer gebruikers worden geïmporteerd of gesynchroniseerd naar de Workspace, krijgen ze automatisch een Workspace 365-licentie toegewezen.

Email & Kalender

Om de Workspace Email-app, Email live tegel en Kalender live tegel te gebruiken, moeten gebruikers een geldige Exchange-licentie hebben. De meeste Microsoft 365-abonnementen bevatten een Exchange Online-licentie.

Documenten (SharePoint)

Om de Workspace Documenten-app, Documenten live tegel of een nieuwsfeed van een SharePoint-intranet binnen een RSS live tegel te gebruiken, moeten gebruikers een geldige SharePoint-licentie hebben. De meeste Microsoft 365-abonnementen bevatten een SharePoint-licentie.

Single Sign-On

Voor Single Sign-On zijn twee methoden beschikbaar:

• Auth2 (aanbevolen)

• Web Services Federation (alleen ondersteund voor on-premises versies van Workspace 365)

Remote applicaties

Je kunt je eigen gehoste applicatie integreren via onze Clientless RDP-oplossing, of met Citrix XenApp 7.9 of hoger, met SAML-federatie naar Azure. Je kunt ook Azure Virtual Desktop integreren.

Voor meer informatie, zie integraties.

Azure/Microsoft 365 account

Exchange license

SharePoint license

Registration (Global Admin)

Workspace 365 users

Email and Calendar

Documents (SharePoint)

Single-Sign On