Alle collectiesIntergratiesAzure Virtueel Deskotop (AVD)
Workspace 365 met Azure Virtual Desktop
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Over Azure Virtual Desktop (AVD)

In dit artikel beschrijven we hoe je Azure Virtual Desktop, voorheen bekend als Windows Virtual Desktop, direct vanuit Workspace 365 kunt gebruiken. We hebben een directe integratie met AVD en Workspace 365 gecreëerd, wat betekent dat je AVD-apps direct vanuit je digitale werkplek kunt starten.

Wanneer je op de AVD-app vanuit je Workspace klikt, wordt er een .rdp(w) bestand gedownload. Je kunt dit bestand openen om te beginnen met je AVD-applicatie. Vergeet niet dat het een instelling in je browser is om deze bestanden automatisch te openen.

Als het gebruik van de lokale AVD-client geen mogelijkheid is, kun je ook de browserversie van Azure Virtual Desktop gebruiken. Dit maakt geen gebruik van onze AVD-integratie, maar kan worden geconfigureerd door een Snelkoppelingsapp te maken met de AVD-web-URL.

Configuratie

Stap 1. Verleen API-rechten

Je moet een extra oAuth2-recht toevoegen aan de Workspace 365 Single Sign-On applicatie in Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD genoemd). Je kunt dit doen door de volgende stappen te volgen:

1. Ga met het beheerdersaccount naar Azure.

2. Ga naar Microsoft Entra ID.

3. Ga naar App-registraties.

4. Selecteer de Workspace 365 Single Sign-On app.

5. Ga naar API-rechten.

6. Klik op Rechten toevoegen.

7. Selecteer API's die door mijn organisatie worden gebruikt.

8. Zoek naar Azure Virtual Desktop.

9. Selecteer de API -> Gedelegeerde rechten.

10. Voeg een van de volgende API-rechten toe (afhankelijk van wat voor jou beschikbaar is):

• User_impersonation (Spring 2019 versie)

• User.Access (ARM 2020 versie)

• Klik hier voor meer gedetailleerde informatie.

11. Klik op Rechten toevoegen.

12. Als dat klaar is, klik op de Beheerdersinstemming verlenen voor ****

Als het API-recht is toegevoegd, kun je doorgaan met stap 2 en de AVD-app(s) toevoegen aan de Workspace 365 omgeving.

Vergeet niet beheerdersinstemming te verlenen voor het juiste API-recht in Microsoft Entra ID. Anders heb je niet voldoende rechten om de AVD-app in Workspace te openen.

Stap 2. Configureer AVD in Workspace 365

1. Ga naar de App store (of klik op "+ Tegels toevoegen").

2. Zorg ervoor dat Beheer apps is geselecteerd.

3. Klik op Nieuwe app toevoegen.

4. Selecteer Azure Virtual Desktop.

1. Klik op Toevoegen.

5. Vul de volgende informatie in, alle velden zijn verplicht:

• App-naam: dit is de naam zoals de app wordt weergegeven in de Workspace.

• Azure Virtual Desktop-versie: selecteer welke versie je gebruikt.

• Azure Virtual Desktop-app-naam: vul de weergavenaam van de app in zoals weergegeven in Azure.

• Belangrijk: zorg ervoor dat je spaties voor of na de app-naam verwijdert.

• Selecteer de Remote Desktop Client die je wilt gebruiken​

Gebruik de Remote Desktop Client uit de Microsoft Store niet, deze werkt niet

• We raden .rdpw (nieuwste client) aan. Deze detecteert of de WVD-app wordt weergegeven op een Mac- of Windows-apparaat. Je kunt de client downloaden voor Windows en Mac.

• Bij het kiezen van .rdpw kun je nog steeds kiezen voor MacOS-gebruikers om de .rdp-client te gebruiken met behulp van het selectievakje dat verschijnt.

6. Klik op Opslaan.

7. Voeg de app toe vanuit de App store aan je Workspace (ofwel aan een Persoonlijke of Gedeelde groep naar keuze) en publiceer deze aan de gewenste gebruikers.

Zorg ervoor dat de gebruiker is aangemeld bij de nieuwe Microsoft Remote Client.

Terug naar boven​​

Het openen van .rdpw-bestand (applicatie) vanuit een externe AVD

Optie 1:

1. Plaats het .rdpw-bestand op een SharePoint-site.

2. Maak een tegel met een snelkoppeling naar het .rdpw-bestand.

3. Kies bij het eerste gebruik om .rdpw-bestanden in Edge Chromium te openen (dit kan worden afgedwongen met een beleid om altijd de remote client te openen).

4. Log in.

Optie 2:

1. Plaats het .rdpw-bestand op een SharePoint-site of netwerkshare.

2. Configureer de locatie van het .rdpw-bestand in het instruction.xml-bestand van de lokale app launcher (volgens de reeds bestaande handleiding, hoewel de locatie verschilt).

3. Voeg de app toe aan de Workspace.

4. Kies bij het eerste gebruik om .rdpw-bestanden in Edge Chromium te openen (dit kan worden afgedwongen met een beleid om altijd de remote client te openen).

5. Log in.​

Om dit te laten werken, heeft de gebruiker toegang/rechten nodig tot de .rdpw-locatie.

Microsoft Remote Desktop Client met .rdp (oude client)

Bij het openen van een app vanuit de Workspace 365 moet de client-pc verbonden zijn met de Azure Virtual Desktop-omgeving. Dit kan op twee verschillende manieren worden gedaan.

Handmatig:

1. Navigeer naar Configuratiescherm\Alle Configuratiescherm-items\RemoteApp en Desktop-verbindingen.

2. Klik vervolgens op 'Toegang tot RemoteApp en desktops'. Voeg de volgende Azure Virtual Desktop-feed toe: URL: https://rdweb.wvd.microsoft.com/api/feeddiscovery/webfeeddiscovery.aspx

3. Klik op 'Volgende'.

4. Meld je aan met het account dat toegang heeft tot de AVD-omgeving.

Het feed via GPO automatiseren:

1. Open de Groepsbeleidbeheer-editor op de domeincontroller.

2. Maak een nieuw GPO.

3. Ga naar Gebruikersconfiguratie -> Beleid -> Administratieve sjablonen -> Windows-onderdelen -> Remote Desktop Services -> RemoteApp en Desktop-verbindingen.

4. Dubbelklik op de sleutel Standaardverbinding-URL opgeven en schakel deze in.

5. Voer de feed-URL in het veld 'Standaard verbinding-URL' in.

6. Klik op OK.

1. Rol je nieuwe GPO uit naar je domein.​

Na het configureren van de GPO "Standaardverbinding-URL opgeven" moet de gebruiker bij het eerste gebruik zijn of haar AVD-referenties invullen. Daarna kunnen ze de optie "Onthoud mij" aanvinken en kunnen gebruikers de applicatie direct openen vanuit Workspace 365.