Alle collectiesIntergratiesTeams
Bewerk en zip het manifest.json bestand

Introductie

Om de Workspace 365-app toe te voegen aan Teams, is de eerste stap het configureren van het manifest.json-bestand volgens je Workspace-setup. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Instructies

Download het 'Workspace365-Teams-App' ZIP-bestand

1. Download het ZIP-bestand van onze downloadpagina.

Bewerk het manifest-bestand

Opmerking: houd bij het volgen van de onderstaande instructies rekening met het feit dat de ingevoerde Workspace-URL een domein moet bevatten dat beschikbaar is in de Azure-tenant van de klant. Dit kan een subdomein of een aangepaste URL zijn.

1. Unzip het gedownloade bestand.

2. Klik met de rechtermuisknop op het manifest-bestand en open het met Notepad of Notepad++.

3. Wijzig de ContentURL. Pas de rode tekst aan naar je eigen Workspace-omgeving URL.

"contentUrl": "https://workspace365instance.url/environmentname/Embed/Teams",
  4. Je kunt de weergavenaam van de Workspace-app in Teams bepalen door de korte naam naar wens aan te passen.

Houd er rekening mee dat wanneer je een naam kiest die te veel tekens bevat, deze niet volledig wordt weergegeven in Teams.

In het onderstaande voorbeeld zal de weergavenaam in Teams “WS 365” zijn.

"name": {
    "short": "WS 365"
    "full": "Workspace 365"
    },
  5. Ga in Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD genoemd) naar je Workspace SSO app-registratie.

6. Ga naar de Overzichtspagina.

7. Noteer de Applicatie (client) ID.

8. Selecteer expose een API.

9. Klik op het potloodpictogram (of klik op 'Instellen') om de Application ID URL aan te passen.

10. De Application ID URL moet het volgende formaat hebben, vervang instance door je eigen instance URL zonder de HTTPS (bijv. example.workspace365.net):

api://instance/00000000-0000-0000-0000-000000000000

11. Klik op opslaan.

12. Pas in het manifest.json-bestand de webApplicationInfo aan. Voor beide waarden, behoud de aanhalingstekens.

• “id”: vervang dit door de Applicatie (client) ID die je bij stap 7 hebt gekregen.

• “resource”: vervang dit met hetzelfde formaat als de Application ID URL.

"webApplicationInfo": {
      "id": "00000000-0000-0000-0000-000000000000",
      "resource": "api://instance/00000000-0000-0000-0000-000000000000"
      },
  13. Sla de wijzigingen die je hebt aangebracht in het manifest.json-bestand op.

14. Selecteer de manifest.json, Icon-Medium.png en Icon-Small.png bestanden en voeg ze toe aan een ZIP-bestand.

Het moet een .zip-bestand zijn.

Ga verder naar stap 2.