Alle collectiesIntergratiesLocal App Launcher
Lokale apps starten (register)

Introductie

We raden aan om een nieuwere methode te gebruiken voor het starten van lokale apps vanuit je Workspace: Local App Launcher.

In dit artikel leggen we uit hoe je lokale applicaties kunt starten met enkele Windows Register-bewerkingen. We maken gebruik van de URI-handlers binnen het besturingssysteem. Lokale apps zijn alleen toegankelijk via Workspace op het apparaat waarop ze zijn geïnstalleerd. Volg de onderstaande stappen om lokale applicaties vanuit de Workspace mogelijk te maken.

Voor de Workspace 365 App Launcher (nieuwere methode voor het starten van lokale apps) maken we gebruik van hetzelfde protocol. Maar voor beheerders is het veel eenvoudiger om deze instructies te maken en uit te rollen om lokale applicaties inclusief parameters te starten.

Configuratie

Stap 1. Maak een protocol aan

Allereerst moet het protocol worden aangemaakt in een .txt-bestand.

1. Open een nieuw .txt-bestand met Kladblok.

2. Kopieer de inhoud van een van de onderstaande voorbeelden.

3. Plak het in het .txt-bestand.

4. Sla het bestand op.

Om eventuele registerconflicten te voorkomen, raden we aan om een unieke applicatienaam te gebruiken bij de “HKEY_CLASSES_ROOT\“-posities in het protocol zoals we ook in het bovenstaande voorbeeld hebben gedaan (niet “notepad”, maar bijvoorbeeld “notepadapp”).

De app-naam gespecificeerd in “@=URL:notepad” en "FriendlyTypeName"="Notepad" kan de app-naam van jouw keuze zijn en hoeft niet uniek te zijn.

5. Het pad van het .exe-bestand in het protocol moet overeenkomen met het exacte pad van dat .exe-bestand op je lokale schijf. Zoek je .exe-bestand en zorg ervoor dat het pad correct is vermeld in het protocol.

6. Het .txt-bestand moet nu worden gewijzigd naar een .reg-bestand. Hernoem het bestand naar een .reg-bestand.

7. Sla het .reg-bestand op.

8. Open de register-editor op je pc (regedit.exe).

9. Importeer het aangemaakte .reg-bestand in het register

Voorbeelden

Maak .reg-bestand aan

Allereerst moet er een protocol worden aangemaakt in het Windows-register voor de lokale applicatie. In dit geval gebruiken we de Kladblok-applicatie als voorbeeld:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\Notepadapp]
@="URL:Notepadapp"
"EditFlags"=dword:00000002
"FriendlyTypeName"="Notepadapp"
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\Notepadapp\shell]
@="open"
[HKEY_CLASSES_ROOT\Notepadapp\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\Notepadapp\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files (x86)\\Notepad++\\notepad++.exe\""

Of bijvoorbeeld "Windows Lock"

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\ws-lock]
@="URL:ws-lock"
"EditFlags"=dword:00000002
"FriendlyTypeName"="ws-lock"
"URL Protocol"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\ws-lock\shell]
@="open"

[HKEY_CLASSES_ROOT\ws-lock\shell\open]
[HKEY_CLASSES_ROOT\ws-lock\shell\open\command]
@="C:\\Windows\\System32\\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation"

Of bijvoorbeeld "Internet Explorer met specifieke pagina"

Windows Registry Editor Version 5.00  [HKEY_CLASSES_ROOT\workspace365]   @="URL:workspace365"   "EditFlags"=dword:00000002   "FriendlyTypeName"="workspace365"   "URL Protocol"=""  [HKEY_CLASSES_ROOT\workspace365\shell]   @="open"  [HKEY_CLASSES_ROOT\workspace365\shell\open]   [HKEY_CLASSES_ROOT\workspace365\shell\open\command]   @="\"C:\\Program Files\\internet explorer\\iexplore.exe\" www.workspace365.net"

Of bijvoorbeeld "Start RDP met mstsc"

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CLASSES_ROOT\rdp]
@="URL:Remote Desktop Protocol <URL:Remote%20Desktop%20Protocol> "
"EditFlags"=dword:00000002
"URL Protocol"=""
[HKEY_CLASSES_ROOT\rdp\shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT\rdp\shell\open]

[HKEY_CLASSES_ROOT\rdp\shell\open\command]
@="cmd /V:ON /c setlocal && set url=%1 && set url=!url:rdp:=! && set url=!url:,= ! && start mstsc !url!"

Stap 2. Activeer de app

1. Ga naar de App store (of klik op "+ Tegels toevoegen").

2. Klik op Tegel maken.

3. Maak een Snelkoppeling.

4. Vul de app-naam van je keuze in.

5. Selecteer een pictogram voor de tegel.

6. Vul het volgende in bij het veld Webpagina.

• Om verbinding te maken met een server via gateway en hostnaam. Bijvoorbeeld:

rdp:/v:broker.remoteapp.local,/g:demogateway.workspace365.me
    • Of vul het pad in naar je rdp-bestand om verbinding te maken. Bijvoorbeeld:

rdp:c:/temp/rdpfile.rdp

Opmerking: verander "Applicatienaam" in de naam die je de applicatie hebt gegeven. In ons voorbeeld moet het "Notepadapp:open" zijn.

Applicationname:open

Een unieke naam moet worden gebruikt achter [HKEY_CLASSES_ROOT\ in het protocol.

7. Wanneer alle informatie correct is ingevuld, kun je de snelkoppeling toevoegen aan je Workspace.

Je kunt nu de lokale app starten vanuit de snelkoppeling die je zojuist hebt gemaakt. App-rechten, zoals wie toegang heeft, kunnen worden beheerd vanuit de App store.

Lokale Office-applicaties starten op MAC

Het starten van lokale Office-applicaties op MAC werkt iets anders dan het starten op Windows. De beste manier om een Office-applicatie lokaal te starten is door gebruik te maken van Office URI-schema's.

Voorbeeldschema: