Start lokale apps op Mac
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op dat de stappen voor beide opties beschreven in dit artikel individueel uitgevoerd moeten worden op elk apparaat dat je wilt configureren.

Introductie

Lokale apps op Mac zijn alleen toegankelijk via Workspace op het apparaat waarop ze zijn geïnstalleerd. Om lokale applicaties vanuit de Workspace mogelijk te maken, zijn er twee opties: het gebruik van Apple's "Shortcuts" app of "SwiftDefaultApps".

Optie 1: Shortcuts

1. Open Shortcuts

2. Klik op het + icoon in Shortcuts, een nieuw venster zal openen

3. Voeg de actie Open App toe aan de flow

4. Selecteer de app die je wilt openen

5. Geef de flow een naam

• Speciale tekens of spaties zijn niet toegestaan

6. Ga naar de workspace en maak een nieuwe Shortcut-tegel in de App store

1. Als de "Standaard webpagina", voer in: shortcuts://run-shortcut?name=[naam]

• Vervang [naam] met de naam van de flow die je hebt gecreëerd

2. Stel de "Bestemming" in op Huidig venster

7. Voeg de app toe aan een tegelgroep.

Optie 2: SwiftDefaultApps

1. Download en installeer SwiftDefaultApps

2. Open SwiftDefaultApps en klik op URI Schemes

3. Voer een naam in voor de snelkoppeling in de linkeronderhoek, deze moet uniek zijn

4. Klik op het nieuwe URI-schema en selecteer Anders, een nieuw venster zal openen

5. Selecteer Toepassingen en kies de applicatie die je aan de snelkoppeling wilt koppelen

6. Ga naar de workspace en maak een nieuwe Shortcut-tegel in de App store

1. Als de "Standaard webpagina", voer in: [naam]://

• Vervang [naam] met de naam van het URI-schema dat je hebt gecreëerd

2. Stel de "Bestemming" in op Huidig venster

7. Voeg de app toe aan een tegelgroep