Stap 1. Maak een clienttoepassing aan in Azure
Deze week bijgewerkt

Introductie

Eerst moeten we een clienttoepassing in Azure maken voor de AD-synctool met de juiste API-machtigingen. Op deze manier accepteert de API van de Workspace informatie van de synctool.

Let op: de app-registratie die je in deze stap moet maken, staat los van de SSO-app-registratie. Dit betekent dat als je ooit iets moet wijzigen aan de app-registratie die voor de Azure AD-synctool is gemaakt, dit geen invloed heeft op het inloggen van gebruikers in de Workspace-omgeving.

Configuratie

1. Ga naar Azure en log in als beheerder.

2. Ga naar App-registraties.

• Klik op Nieuwe registratie.

• Vul een naam in.

• Klik op Registreren.

3. Ga naar API-machtigingen.

• Voeg de onderstaande machtigingen toe.

Zorg ervoor dat je Microsoft Graph -> Applicatiemachtigingen selecteert.

Zorg ervoor dat je beheerdersgoedkeuring verleent voor de machtigingen.

4. Maak een nieuwe client secret aan

Je kunt de benodigde nieuwe client secret op twee manieren genereren: via een PowerShell-script (aanbevolen) of handmatig.

1. Client secret genereren via PowerShell-script (aanbevolen)

Wanneer je een PowerShell-script gebruikt, kun je een app secret toevoegen dat 99 jaar geldig is. Kopieer het onderstaande script naar PowerShell ISE en verander de volgende waarden:

​$APPObjectID: vul hier de Object ID van de app-registratie van de synctool in ​$AppSecret: geef een naam voor de secret key. Dit wordt weergegeven als de omschrijving van de client secret in Azure

#Parameters
      $APPObjectID = "xxxxxxxx"
      $AppSecret ="Client Secret for AAD synctool"

#Connect to Microsoft Entra ID (Azure AD)
      Connect-AzureAD

#Add App Secret - Valid for 99 Years
      $StartDate = Get-Date
      $EndDate = $StartDate.AddYears(99)
      $AAdAppsecret = New-AzureADApplicationPasswordCredential -ObjectId $APPObjectID -StartDate $StartDate -EndDate $EndDate -CustomKeyIdentifier $AppSecret

#Get the Secret Set
      Write-host $AAdAppsecret.Value

#See the Secret set
      Read-Host $AAdAppsecret.Value

• Klik op Toevoegen.

• Noteer de waarde! Deze heb je later nodig.

2. Client secret handmatig genereren

• Klik op Nieuwe client secret.

• Vul een omschrijving in voor de client secret.

• Stel de vervaldatum in.

Let op: de synchronisatie zal niet meer werken als de client secret verloopt.

5. Noteer de volgende informatie van de Overzichtspagina. Deze informatie is nodig voor de volgende stap.

• Application (client) ID

• Tenant ID

• Tenant naam (bijv. mycompany.onmicrosoft.com)

• Client secret (waarde)

Ga verder naar stap 2.