Nieuwe omgevingsfouten & oplossingen creëren

Introductie

Je kunt een nieuwe Workspace-omgeving creëren met behulp van ons PowerShell-script. Het kan echter voorkomen dat PowerShell een foutmelding geeft tijdens het proberen om een nieuwe omgeving te creëren. Dit artikel wijst op enkele foutmeldingen en oplossingen.

Fouten & Oplossingen

Fout: (415) Unsupported media type

Verklaring: een oude versie van het PowerShell-script is gebruikt om een Workspace-omgeving te creëren.

Oplossing:

1. Download de nieuwste versie van het PowerShell-script om een nieuwe Workspace-omgeving te creëren.

2. Controleer in Azure of er al een App-registratie is gemaakt voor de omgeving. Als dit het geval is, verwijder deze dan. Anders krijg je de foutmelding "WAARSCHUWING: Een applicatie voor deze Workspace bestaat al. Kan niet doorgaan" bij je volgende poging.

3. Probeer de omgeving opnieuw te creëren met de nieuwste versie van het script.

"WAARSCHUWING: Een applicatie voor deze Workspace bestaat al. Kan niet doorgaan"

Verklaring: wanneer je het PowerShell-script uitvoert, creëer je automatisch een App-registratie in Azure voor de nieuwe Workspace-omgeving. Deze foutmelding geeft aan dat de App-registratie al bestaat in Azure AD.

Oplossing: ga naar Azure AD, verwijder de bestaande App-registratie en probeer het opnieuw.

"WAARSCHUWING: De verzoekende gebruiker heeft geen e-mail geconfigureerd, kan niet doorgaan"

Verklaring: de Azure Global Admin is de "verzoekende gebruiker". In dit scenario heeft het gebruikersaccount geen geldige Exchange-licentie toegewezen gekregen. Een geldige Exchange-licentie is een vereiste voor het creëren van een nieuwe Workspace-omgeving.

Oplossing: wijs de Azure Global Admin een geldige Exchange-licentie toe (wacht tot de voorziening is voltooid) en probeer het opnieuw.

"De externe server heeft een fout geretourneerd: (404) Not Found"

Verklaring: de hostnaam in het PowerShell-script is niet correct gedefinieerd of leeg. De hostnaam moet overeenkomen met de provisioning-sleutel.

Oplossing: controleer of de $hostname correct is ingevuld, bijvoorbeeld 'https://demo.workspace365.net'. Noteer niet de naam van de Workspace-omgeving..

"De externe server heeft een fout geretourneerd: (403) Forbidden"

Verklaring: de provisioning-sleutel in het PowerShell-script is niet correct gedefinieerd of leeg. De provisioning-sleutel moet overeenkomen met de hostnaam.

Oplossing: de provisioning-sleutel wordt gegeven vóór de lancering (technische onboarding) van Workspace 365. Het is zeer gevoelige informatie en moet binnen jouw organisatie bekend zijn. Controleer je e-mail of neem eerst contact op met je collega's. Als de sleutel niet gevonden kan worden, kun je een supportticket indienen.

"De externe server heeft een fout geretourneerd: (400) Ongeldig verzoek"

Verklaring: er bestaat al een Workspace 365-omgeving met de naam die je in het script hebt opgegeven. Alle omgevingsnamen moeten uniek zijn.

Oplossing: kies een andere naam voor de omgeving.

"Verzoek afgebroken: Kon geen beveiligd SSL/TLS-kanaal maken"

Verklaring: deze foutmelding treedt op wanneer een ongeldige hostnaam is ingevuld.

Oplossing: controleer of de hostnaam geldig is door de hostnaam-URL in je browser in te typen. Een ongeldige hostnaam geeft aan dat de site niet kan worden bereikt en dat de verbinding met de site niet beveiligd is. Verifieer of je de juiste hostnaam in het script hebt ingevoerd. Voer je partnerrecord niet in.

"Verzoek afgebroken: Verbinding onverwacht gesloten" (gebruik makend van opgeslagen configuratie)

Verklaring: PowerShell kan de opgeslagen informatie tonen die wordt gebruikt om de nieuwe Workspace-omgeving te creëren. Dit zijn de Workspace-URL en provisioning-sleutel. Deze foutmelding kan optreden wanneer de hostnaam-URL of provisioning-sleutel is gewijzigd. Het script kan nog steeds een oude "opgeslagen sleutel" bevatten.

Oplossing:

1. Verwijder het bestand 'SavedKey.cfg'. Dit bestand bevindt zich in dezelfde map als het script om een omgeving te creëren.

2. Ga naar Azure AD en verwijder de aangemaakte App-registratie.

3. Probeer het opnieuw.

"De onderliggende verbinding is gesloten: Er is een onverwachte fout opgetreden bij het verzenden"

Verklaring: een onjuiste hostnaam is ingevoerd bij het uitvoeren van het script. Bijvoorbeeld, je hebt mogelijk je partnerrecord ingevoerd (partnername.partner.workspace365.net), dit is onjuist.

Oplossing: voer de juiste hostnaam in voor je instantie.

"Er is een fout opgetreden bij het proberen om de Azure App-registratie te maken"

Verklaring: als er weinig tijd (enkele uren) zit tussen het aanmaken van de Azure AD-tenant en het creëren van de Workspace-omgeving, zie je deze foutmelding (de "AzureAppDetails" kunnen niet worden opgehaald).

Oplossing: wacht 24 uur en probeer het opnieuw.