Release opmerkingen Workspace 365 v4.8.0
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De release van Workspace 365 v4.8.0 is uitgerold op 25-04-2024. Hier zijn de release-opmerkingen voor deze versie:

Toevoegingen

• We introduceren een analysectie met statistieken over het gebruik van de workspace. De pagina toont twee statistieken: "gebruikte apps" en "actieve gebruikers". De statistiek "gebruikte apps" meet hoeveel gebruikers een specifieke app minstens één keer hebben gebruikt binnen een geselecteerd tijdsbestek. Een volledige lijst van gebruikte apps is beschikbaar, gerangschikt van meest gebruikt naar minst gebruikt. De statistiek "actieve gebruikers" meet hoeveel gebruikers de workspace minstens één keer hebben gebruikt binnen een geselecteerd tijdsbestek. De "Analytics"-pagina is te vinden in de workspace-instellingen in de sectie "Inzichten".

• Het is nu mogelijk om autoplay in te schakelen voor de carrouselweergave in de Hub live tegel. Autoplay kan worden ingeschakeld in de tegelinstellingen bewerken. Standaard is autoplay uitgeschakeld.

• Het is mogelijk om sjablonen te maken voor aankondigingen, evenementen en kennisartikelen. Een sjabloon bestaat uit de Hub-itemtitel, omslagmedia en lay-out. Het is mogelijk om sjablonen op te slaan met en zonder inhoud. Per itemtype kunnen maximaal 50 sjablonen worden gemaakt. Gebruikers kunnen nieuwe sjablonen maken vanaf nul en bestaande Hub-items gebruiken. Een nieuwe groepsmachtiging met het label "Hub-sjablonen maken en beheren" is toegevoegd. Alleen beheerders en gebruikersgroepen met deze groepsmachtiging kunnen sjablonen maken. Alle gemaakte sjablonen worden vermeld in het dialoogvenster "Sjabloon kiezen", dat wordt weergegeven bij het maken van een nieuw Hub-item.

• Het is mogelijk om een aangepaste standaardweergave met meerdere categorieën te maken voor de Hub live tegel. In deze weergave worden alle items uit de geselecteerde categorieën weergegeven. De aangepaste weergave kan worden gemaakt in de tegelinstellingen bewerken. Een nieuwe optie met het label "Aangepast" is toegevoegd aan het dropdownmenu "Standaardweergave".

• De pagina Groepsbeheer bevat een nieuwe visuele weergave die de hiërarchie van de gebruikersgroepen weergeeft. Gebruikers kunnen door de weergave navigeren en op groepen klikken. Wanneer u op een groep klikt, wordt de groep geselecteerd en worden alle leden gemarkeerd. Aan de linkerkant van de weergave worden alle groepen alfabetisch weergegeven. Voor elke groep wordt het aantal leden weergegeven. De visuele weergave kan worden geopend door op de schakelknop naast de zoekbalk te klikken.

Technische items

• Update Microsoft.Graph(.Core) naar de nieuwste versie.

• HTML-snippets die door een gebruiker zijn geconfigureerd, worden gehost op een apart domein (webcontent.workspace365.net) van het workspaceportaal. Momenteel geldt dit voor de Webinhoud-app en video-elementen in de Hub. Wanneer de inhoud die u insluit afhankelijk is van een Content-Security-Policy-header met een definitie voor frame-ancestors, moet dit nieuwe domein worden toegevoegd.

Oplossingen

• De tekstkleur in aankondigingskaarten was niet correct.

• De tabelweergave die de aanwezigen in de evenementcomposer weergeeft, had niet de volledige hoogte.

• De profielfoto werd niet weergegeven in het adresboek.

• Gedeelde tegelgroepen leken bewerkbaar voor gebruikers zonder bewerkingsrechten.

• In het dialoogvenster "Contacten selecteren" in de e-mailcomposer sloot de zijbalk niet wanneer een lijstitem werd geselecteerd in de mobiele modus.

• Bestandsiconen waren niet correct uitgelijnd in de tabelweergave in de Documenten-app.

• Het was niet mogelijk om een gedeelde agenda uit te schakelen die niet meer beschikbaar was nadat deze was ingeschakeld in de Agenda-app.

• In het dialoogvenster "Hub-items beheren" leidde dubbelklikken op een categorie tot een flikkerend dialoogvenster als de gebruiker geen eigenaarstoestemmingen had op de categorie.

• Gebruikers konden navigeren naar niet-bewerkbare ruimtes in de bewerkingsmodus.

• Na het hernoemen van een bladwijzerdocument in de Documenten-app werd de bladwijzerstatus verwijderd totdat de gebruiker de pagina vernieuwde.

• In specifieke scenario's was het mogelijk om hetzelfde label meerdere keren aan hetzelfde item te koppelen, wat resulteerde in een onherstelbare fout.

• Als een combobox was gefocust en je op een ander invoerveld klikte, werd het andere invoerveld niet gefocust.

• Wanneer u probeerde een bestand met illegale tekens van SharePoint naar WebDAV te kopiëren, werd er geen validatiebericht weergegeven.

Verbeteringen

• Wanneer een pagina een zwevende actiekop bevat, wordt de gerelateerde actie in de actiebalk niet weergegeven.

• Een scheidingsteken is toegevoegd aan de kleurkiezer.

• Meer items worden weergegeven in de tegelindeling van grotere Hub live tegels (17x6 en groter).

• Het sorteerpictogram is bijgewerkt in de Documenten- en Adresboek-apps.

• Het dialoogvenster "Pagina verlaten" is toegevoegd aan de aankondigingscomposer. Wanneer de gebruiker op het kruisje of de knop Annuleren klikt en wijzigingen aanbrengt in de aankondiging, tonen we een bevestigingsdialoog die de gebruiker vraagt om te bevestigen dat hij de pagina wil verlaten. Als de aankondiging als concept kan worden opgeslagen, biedt het dialoogvenster "Pagina verlaten" de optie om deze als concept op te slaan.

• Het label "beschikbare plaatsen" op de detailpagina van een evenement is veranderd in "plaatsen bezet".

• Het is mogelijk om een evenement bij te wonen tot het begin van het evenement.

• Voeg toe, bewerk en verwijder acties aan persoonlijke contacten in de lijstweergave van het adresboek.

• Het is mogelijk om geselecteerde items te deselecteren vanuit de actiebalk en het algemene selectievakje in tabellen.

• Pas safe-area insets toe op alle apparaten in plaats van alleen op mobiel.