SharePoint-zoekfout: bibliotheken ontbreken mogelijk
Meer dan een week geleden bijgewerkt

U kunt momenteel problemen ondervinden in de documentenapplicatie. SharePoint-documentbibliotheken worden mogelijk niet weergegeven in de documenten-app of onder sitebeschikbaarheid in de Workspace-instellingen.

Dit wordt veroorzaakt door een storing in de zoekfunctionaliteit van SharePoint Online. Microsoft heeft het probleem erkend en werkt aan een oplossing. Zie de laatste update van Microsoft hieronder, of raadpleeg de Service Health in het Microsoft 365-beheercentrum.

Onze excuses voor het ongemak.

Laatste update 27-04-2023 21:21 (CEST)

We hebben het onderliggende probleem geïdentificeerd en opgelost, wat resulteerde in deze ernstige impact voor gebruikers, en hebben bevestigd dat het niet langer voorkomt binnen de oorspronkelijk getroffen Microsoft 365-diensten. We hebben een zeldzaam secundair impactgedrag bevestigd waarbij gebruikers onvolledige resultaten kunnen ontvangen van zoekopdrachten. Dit probleem is het resultaat van functionele problemen binnen de zoekindex die werden aangetroffen tijdens zoekopdrachten en heeft invloed op ongeveer één procent van de gebruikersopdrachten.

We vervolgen onze eerder beschreven koers om een geldige oplossing voor dit probleem te finaliseren; echter, elke oplossing voor dit probleem vereist een gedetailleerd en tijdrovend proces om ervoor te zorgen dat de juiste serviceprestaties op het huidige niveau worden gehandhaafd gedurende de reparatie. We zullen gedurende deze periode doorlopende SHD-updates verstrekken, die via een afzonderlijke melding worden verstrekt.

Update 26-04-2023 03:54 (CEST)

Onze focus blijft liggen op het begrijpen en aanpakken van de resterende impact van dit incident. We testen momenteel onze voorgestelde kortetermijnwijzigingen binnen onze interne testomgevingen om de effectiviteit ervan te valideren. Als dit succesvol is, zullen we onze wijziging doorvoeren naar de getroffen productie-infrastructuur. Daarnaast merken we dat een klein percentage (ongeveer één procent) van het actieve zoekverkeer nog steeds wordt beïnvloed. Vanwege onze focus op het behouden van hoge beschikbaarheidsniveaus en voorzichtigheid met betrekking tot dit incident, verwachten we dat onze tests een langere periode in beslag zullen nemen. We zijn zeer dankbaar voor het geduld dat we van uw organisatie en gebruikers hebben ontvangen.

Update 25-04-2023 16:14 (CEST)

De langetermijnoplossing is uitgerold naar de getroffen infrastructuur. We monitoren de omgeving om ervoor te zorgen dat er geen resterende impact is.

Update 25-04-2023 14:17 (CEST)

Onze validatiestromen voor de langetermijnoplossing zijn voltooid. We rollen de oplossing uit naar de getroffen infrastructuur en verwachten dat dit binnen 2 uur is voltooid.

Update 25-04-2023 12:26 (CEST)

De kortetermijnmaatregelen zijn toegepast op de getroffen infrastructuur en we ontvangen positieve feedback van klanten en telemetrie. Onze validatiestromen voor de langetermijnoplossing zijn aan de gang en bevinden zich in de laatste fasen voordat de uitrol plaatsvindt.