IP-whitelisting

Inleiding

Whitelisting is een functie waarmee je bepaalde IP-adressen kunt toestaan om toegang te krijgen tot je netwerk. Je kunt een specifiek IP-adres of een IP-bereik toestaan of op de whitelist zetten.

Misschien wil je je WebDAV SSL-bestandserver in IIS beveiligen? Of misschien moet je Workspace 365 toestaan om te communiceren met de Magister-database? In een dergelijk scenario moet je weten op welk IP-adres of bereik Workspace 365 is gehost. We maken onderscheid tussen de Productie- en Acceptatieomgeving.

IP-whitelisting kan ook een rol spelen als je voorwaardelijke toegang wilt inschakelen, of als je je RDS-gateway hebt geblokkeerd voor externe IP's en de CRDP-gateway moet white listen om te werken met Workspace 365. In deze scenario's heb je echter niet het

IP-adres/bereik voor de Workspace 365-omgeving nodig.

Productie

Ons IP-bereik voor Productie is: 20.103.81.112/28

Acceptatie

Ons IP-adres voor Acceptatie is: 13.81.43.99