Clientless RDP whitelisting

Introductie

Whitelist is een functie waarmee je bepaalde IP-adressen kunt toestaan om toegang te krijgen tot je netwerk. Je kunt een specifiek IP-adres (of IP-bereik) toestaan of op de whitelist zetten. Als je je RDS-gateway hebt geblokkeerd voor externe IP's, moet je de CRDP-gateway op de whitelist zetten om deze te laten werken met Workspace 365.

Om het juiste IP-adres op te halen, kun je eenvoudig de Gateway-URL pingen waar Clientless RDP op wordt gehost.

Houd er rekening mee dat dit niet het IP-bereik voor de Workspace 365-instantie is. Als je Clientless RDP wilt whitelisten, moet je het externe IP-adres van de Clientless RDP-machine zelf gebruiken.

Instructies

Stap 1. Verkrijg het IP-adres voor de Clientless RDP Gateway

1. Druk op de Windows-toets + R om de Uitvoeren-prompt te openen.

2. Typ CMD en druk op Enter.

3. Typ in het Opdrachtprompt-venster ping gevolgd door de domeinnaam, bijvoorbeeld:

ping rdp.workspace365.net

Onder 'Pingstatistieken' zie je nu het IP-adres waar Clientless RDP vanaf toegankelijk is.

Stap 2. Zet de URL op de whitelist

Voeg het IP-adres uit de Opdrachtprompt toe aan de whitelist die je gebruikt (afhankelijk van wat is geconfigureerd voor je netwerk). Daarna zou je Clientless RDP moeten kunnen gebruiken om verbinding te maken met RDS.