Alle collectiesIntergratiesClientless RDP
Stap 3. Configureer clientless RDP Verbindingen

Snelle referentie:

Instellingen -> Integraties -> Clientless RDP

Introductie

Na het configureren van de Clientless RDP-gateway in de werkruimte, kun je beginnen met het toevoegen van verbindingen aan de gateway.

Configureer Clientless RDP-verbindingen

1. Navigeer naar de RD Web Access van je RDP-omgeving.

rd web.png
  2. Download het RDP-bestand van de applicatie die je wilt toevoegen als een Clientless RDP-verbinding.

3. Open het RDP-bestand met een teksteditor (bijv. Kladblok), informatie uit dit bestand is nodig om de Clientless RDP-verbinding in Workspace in te stellen.

4. Ga terug naar de Clientless RDP-instellingen in de werkruimte.

5. Selecteer de gateway en klik op Openen.

6. Klik op Nieuwe verbinding om een nieuwe verbinding te configureren.

7. Voer de informatie in om de verbinding te configureren, verplichte velden zijn vetgedrukt gemarkeerd:

• Configureer verbinding

• Naam: de naam van de verbinding, deze wordt later weergegeven bij het configureren van de Clientless RDP-app

• Serveradres: voer hier de waarde "volledig adres" uit het RDP-bestand in

• Poort: voer de poort in waar de RDP-server naar luistert. Als er geen waarde wordt ingevoerd, wordt de standaardwaarde van 3389 gebruikt. Als je RD Web en RD Gateway gebruikt, kun je de poort invoeren bij de instellingen voor de terminalservergateway hieronder

• Achtergrond bureaublad weergeven: stel in of de achtergrond van de RDP-verbinding is ingeschakeld.

• Remote app

• Programma: als je deze verbinding aan een specifieke app wilt koppelen, voer hier de programmanaam in. Zorg ervoor dat je “||” voor de programmanaam plaatst (bijv. ||Moneydance). Als je dit veld leeg laat, wordt het volledige bureaublad geopend

• Werkmap: voer de locatie van de opgegeven applicatie in het Programma-veld in (bijv. C:\PublishedApps\ of C:\Windows\System32)

• Parameters: configureer parameters voor de remote app-verbinding

• Terminalservergateway

• Hostnaam: voer hier de waarde “gatewayhostname” uit het RDP-bestand in

• Poort: voer de poort in waar de RDS/Terminal Server-gateway naar luistert. Als er geen waarde wordt ingevoerd, wordt de standaardwaarde van 443 gebruikt. Als je RD Web en RD Gateway gebruikt, heb je alleen TCP-poort 443 of 80 nodig. Als je alleen RD Web gebruikt, heb je TCP-poort 443 nodig voor RD Web en TCP-poort 3389 (standaard) voor RDP (zie poortwaarde onder configuratie verbinding hierboven)\Domein: configureer een domein voor deze gateway

• Loadbalance-informatie: als je load balancing gebruikt, voer hier de waarde “loadbalanceinfo” uit het RDP-bestand in, anders laat je dit leeg

8. Sla de verbinding op als je klaar bent.

Hier is een voorbeeld:

Verwijder verbinding

Wanneer een verbinding wordt verwijderd, blijft de gemaakte app beschikbaar in het appbeheer en de werkruimte van de gebruiker. Alleen de link naar de verbinding wordt verwijderd. Dit resulteert in een foutmelding bij het openen van de app. Om de juiste werking van de app mogelijk te maken, kies je de juiste verbinding uit de vervolgkeuzelijst in het appbeheer.

Ga door naar stap 4.