Problemen met Clientless RDP oplossen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor de meest gestelde vragen over Clientless RDP, raadpleeg de FAQ voor beheerders.

Basisproblemen oplossen

1. Controleer of de verbinding werkt via reguliere RDP, zonder gebruik te maken van Clientless RDP. Als dat zo is, los dan eerst eventuele problemen daar op en probeer het vervolgens opnieuw met Clientless RDP.

2. Controleer je Clientless RDP-verbinding door de verbinding te bewerken en te verifiëren of alle velden correct zijn ingevuld.

Geldige SSL-certificaatcontrole:

• Het Clientless RDP-gateway moet een geldig SSL-certificaat hebben voor CRDP om te werken. Je kunt controleren of het gateway een geldig SSL-certificaat heeft door de URL in een SSL-checker in te voeren.

• Voor CRDP-gateways die door ons worden gehost, bieden we een service om het SSL-certificaat automatisch te vernieuwen wanneer dat nodig is via Let's Encrypt, zoals beschreven in Automatische provisioning van SSL-certificaten.

Het scherm blijft hangen op: "Onjuist wachtwoord of serverconfiguratie"

Verklaring: Dit kan optreden wanneer er iets mis is met de gebruikte integratiegegevens of een configuratieprobleem binnen de RDS/Gateway-eigenschappen.

Oplossing:

1. Verwijder de integratiegegevens die voor de verbinding worden gebruikt. Voer de gegevens opnieuw in. Klik hier voor meer informatie.

2. Controleer je firewallinstellingen en verifieer of het IP-adres van het Clientless RDP Gateway toegang heeft tot je netwerk. Voor meer informatie, ga naar: Clientless RDP-whitelisting.

Controleer tijdzone

Verklaring: Na het wijzigen van de instellingen van de VM kan de tijdzone veranderen.

Oplossing:

• Voer de volgende opdracht uit om de tijdzone te controleren:

timedatectl
  • De lokale tijdzone moet worden ingesteld op UTC. Voer de volgende opdracht uit om dit te wijzigen:

sudo timedatectl set-timezone UTC

Onjuiste tijdzone doorgestuurd naar de RDP-verbinding

Verklaring: Een onjuiste tijdzone kan RDP-verbindingsproblemen veroorzaken.

Oplossing: Controleer de tijdzone die is ingesteld op de Linux-machine die de Clientless RDP-software host:

• Log in op de Linux-machine via SSH en voer de volgende opdracht uit:

date
  • Dit toont de huidige tijdzone die op de machine is ingesteld. Als dit onjuist is, voer dan de volgende opdracht uit om deze te wijzigen naar de juiste tijdzone:

dpkg-reconfigure tzdata
  • Controleer de tijdzone opnieuw op de Linux-machine. Correcte tijdzone? Herstart de RDP-verbinding via Workspace 365.

Niet in staat om meerdere tabbladen met verschillende applicaties te openen

Verklaring: Groepsbeleid-instellingen op de RDS Farm staan meerdere verbindingen per gebruiker toe.

Oplossing: Een oplossing kan worden gevonden in een van de onderstaande artikelen.

Opmerking: Houd er rekening mee dat dezelfde integratiegegevens niet kunnen worden gebruikt in een andere Workspace-omgeving. Voor meer informatie, bekijk onze FAQ.

Fout 404

Verklaring: Wanneer je probeert een CRDP-app te openen, krijg je een foutmelding 404.

Oplossing:

1. Log in op de CRDP-gateway als de ServiceUser of admin

2. Klik op de gebruikersnaam rechtsboven en ga naar Instellingen

3. Klik op het tabblad Gebruikers

4. Zoek en open de gebruiker die de 404-fout krijgt

5. Scroll naar beneden en klik op Verwijderen, klik vervolgens nogmaals op Verwijderen om de gebruiker te verwijderen

6. Open de CRDP-app opnieuw, de login zal nu slagen en de gebruiker wordt opnieuw opgeslagen in het gateway

7. Als meerdere gebruikers deze fout krijgen, herhaal dan stappen 4-6 voor elke gebruiker

Fout 500

Verklaring: Je kunt een fout 500 tegenkomen bij het maken of openen van een CRDP-verbinding. Een fout 500 kan verschillende oorzaken hebben. Een van hen is wanneer dezelfde integratiegegevens meerdere keren zijn gebruikt in verschillende Workspace-omgevingen. Dezelfde gegevens kunnen niet in meerdere omgevingen worden gebruikt.

Een andere reden is wanneer het serveradres niet exact overeenkomt met het RDP-bestand bij het maken van een CRDP-verbinding.

Oplossing:

• Gebruik één set integratiegegevens per omgeving. Verwijder de andere gegevenssets zodat ze niet kunnen worden gebruikt in een andere Workspace-omgeving of gebruik verschillende gegevens.

• Zorg ervoor dat het serveradres exact overeenkomt met het RDP-bestand bij het maken van de RDP-verbinding. Het is hoofdlettergevoelig.

Alleen een UPN wordt geaccepteerd als gebruikersnaam voor Clientless RDP-apps

Verklaring: Bij het invullen van de inloggegevens voor de RDP-verbinding zoekt Workspace naar gegevens die aanwezig zijn op de RDS-server (UPN). Wanneer deze niet aanwezig is, resulteert dit in een fout.

Oplossing: Verbind de RDS-server met een Active Directory-domein. We kunnen niet authenticeren met de lokale gebruiker, het moet een gebruiker (UPN) zijn die aanwezig is in het Active Directory-domein.

Vervaagd scherm in CRDP-omgeving

Verklaring: In CRDP is dit een bekend probleem. Bij het schalen in een CRDP-omgeving kan het scherm vervagen.

Oplossing: Stel de schaal van de webbrowser in op 100%.

"Failed to retrieve the connections from the gateway. Please check the gateway settings"

Verklaring: Deze fout treedt op (of een onbekende fout) bij het toevoegen van een nieuwe verbinding aan het gateway.

Oplossing: Zorg ervoor dat het serviceaccount correct is ingesteld.

Houd er rekening mee dat de 'Connection group'-naam exact moet overeenkomen met de naam van de Workspace-omgeving, bijvoorbeeld:​

​https://subdomain.workspacedomain.net/environmentname -> environmentname will be the Connection group name.

Bij het aanmaken van de gebruiker moet de naam zijn:

{Environmentname}ServiceUser (EnvironmentName=naam van workspace-omgeving).

Verbinding Time-out

Verklaring: Bij het starten van de remote applicatie kun je een verbinding time-out ervaren.

Oplossing:

• Zorg ervoor dat de configuratie-instellingen correct zijn ingevuld (van het aanmaken van een serviceaccount, het configureren van het gateway en verbindingen tot het toevoegen van de verbinding in app-beheer).

• Controleer of de gebruikersintegratiegegevens correct zijn ingesteld.

• Zorg ervoor dat je firewall het verkeer van RDS/RDP niet blokkeert.

Zwart scherm & Verbinding verbroken

Verklaring: Wanneer je op een tegel (remote/gepubliceerde app) klikt, zie je mogelijk een zwart scherm en sluit het browsertabblad.

Oplossing: Controleer de naam van de remote app. Je kunt het .rdp-bestand downloaden/bewerken om de naam van de app te controleren.

Dit moet overeenkomen met de instellingen van de Remote app in Clientless RDP-instellingen > Beheer verbinding > bewerken > Remote app > Programma. Als je het programma (gepubliceerde app) leeg laat, moet de volledige desktopversie openen.

TLS/SSL-foutmelding

Het certificaat moet worden gerepareerd vanaf de RDS Terminal Server Gateway.

Logboeken (Self-hosted)

Bij het controleren van de logboeken, begin altijd met het controleren van de lokale tijd op de server met het commando date:

date

Dit stelt je in staat om een tijdverschil met je huidige tijdzone te berekenen. Bijvoorbeeld, als je persoonlijke tijdzone UTC +2 uur is en je de logboeken wilt zien van 09:00 tot 10:00, moet je kijken naar de logboeken die zijn geregistreerd tussen tijdstempels 07:00 en 08:00. Het journalctl-commando stelt je in staat om die start- en eindtijden op te geven met behulp van de parameters since en until. Je moet het tijdstempel-formaat YYYY-MM-DD HH:MMgebruiken, waarbij de seconden optioneel zijn. Bijvoorbeeld, om de logboeken van 30 mei 2023 tussen 07:00 en 08:00 te bekijken, gebruik je het commando:

journalctl --no-pager -u tomcat9 -u guacd --since "2023-05-30 07:00" --until "2023-05-30 08:00"

Opmerking: Als je de datum weglaat, wordt standaard de huidige datum gebruikt. Als je het tijdstip weglaat, wordt standaard middernacht gebruikt.

Het journal begrijpt ook enkele relatieve waarden en benoemde snelkoppelingen. Deze omvatten:

• De woorden "gisteren", "vandaag", "morgen" of "nu".

• Relatieve tijden door een "-" of "+" toe te voegen aan een genummerde waarde en een letter om de tijdseenheid aan te geven:

• m voor minuten

• h voor uren

• d voor dagen

• Het gebruik van woorden zoals "geleden" in een zinsconstructie zoals "2 uur geleden"

Bijvoorbeeld, om de logboeken van vandaag tussen middernacht en 02:00 te bekijken, kun je gebruiken:

journalctl --no-pager -u tomcat9 -u guacd --since today --until 02:00

Om de logboeken van de afgelopen 30 minuten te bekijken, kun je gebruiken:

journalctl --no-pager -u tomcat9 -u guacd --since -30m