Alle collectiesIntergratiesClientless RDP
Stap 2: Configureer Clientless RDP gateway

Snelle referentie:

Instellingen -> Integraties -> Clientless RDP

Overzicht

Na het aanmaken van het serviceaccount moet je de Clientless RDP-gateway configureren in de werkruimte-instellingen. Deze gateway beheert alle RDP-verbindingen.

Configureer de Clientless RDP-gateway

Om de CRDP-gateway te configureren:

1. Log in op de werkruimte als beheerder.

2. Ga naar Instellingen.

3. Selecteer onder Integraties Clientless RDP.

4. Klik op Nieuw om de gateway te configureren.

5. Vul de details in:

• Naam: voer de gewenste naam voor de gateway in

• Gateway-URL: voer de URL van de CRDP-gateway in

• Als partner moet de URL van je CRDP-gateway bekend zijn in je organisatie.

• Als klant die Workspace 365 heeft aangeschaft via een van onze partners of resellers, neem contact met hen op voor de CRDP-gateway-URL.

• Service Account gebruikersnaam: voer de naam in van het serviceaccount dat in de vorige stap is aangemaakt.

• Service Account wachtwoord: voer het wachtwoord in voor het serviceaccount.

6. Klik op Opslaan, je ziet een overzicht van de aangemaakte gateway(s) voor je werkruimte-omgeving.

7. Indien nodig kun je de gateway selecteren om te Openen of Bewerken:

• Openen toont de gatewayconfiguratie en stelt je in staat om verbindingen toe te voegen.

• Bewerken laat je de configuratie van de gateway zelf bewerken.

Je kunt ook een gateway verwijderen door deze te selecteren en op Verwijderen te klikken. Wees voorzichtig, want bij het verwijderen van een gateway worden de verbindingen die aan de gateway zijn gekoppeld NIET verwijderd. Als je ook de verbindingen wilt verwijderen, moet je deze eerst verwijderen, anders blijven ze gekoppeld aan de verwijderde gateway. Als de gateway na verwijdering opnieuw wordt toegevoegd, worden de verbindingen die eerder aan die gateway waren gekoppeld, automatisch weer gekoppeld.

Met de geconfigureerde gateway kun je nu beginnen met het toevoegen van verbindingen.

Ga door naar stap 3.