Alle collectiesIntergratiesClientless RDP
Hoe te beginnen met Clientless RDP

Introductie

In dit artikel leggen we uit wat Clientless RDP is, hoe het werkt en wat je nodig hebt om met Clientless RDP aan de slag te gaan.

Vereisten

• Gebruikers moeten de Hybrid-module hebben om CRDP-apps te kunnen gebruiken.

• De RDS-server(s) moeten zijn verbonden met een Active Directory; CRDP werkt niet met standalone servers.

• Om CRDP in je omgeving te configureren, is een CRDP-gateway vereist.

• Als partner of directe klant van Workspace 365, neem contact op met Support voor de mogelijkheden om een CRDP-gateway te krijgen als je er nog geen hebt

• Als je Workspace 365 hebt aangeschaft via een van onze partners of resellers, neem dan contact op met je Workspace-leverancier. Zij hebben mogelijk al een CRDP-gateway en zo niet, dan moet de partner contact met ons opnemen om er een aan te vragen.

Wat is Clientless RDP?

Met Clientless RDP (of CRDP) kunnen externe applicaties worden geopend zonder dat je een client hoeft te installeren, in te loggen of te zoeken naar de juiste applicatie binnen het externe bureaublad. Het is mogelijk om Clientless RDP-applicaties te maken voor zowel externe desktopomgevingen als specifieke externe applicaties, waardoor het een goede oplossing is voor bedrijven die nog steeds legacy-applicaties gebruiken maar het volledige potentieel van Workspace 365 als adaptieve digitale werkplek willen benutten.

Hoe werkt Clientless RDP?

Clientless RDP werkt via een Clientless RDP-gateway; een Linux-server die onze CRDP-oplossing host, gebaseerd op de guacamole-software. CRDP-gateways zijn beschikbaar voor onze partners en directe klanten.

Als partner werkt deze gateway voor je hele instantie; voor elke klant/omgeving die CRDP wil gebruiken, maak je een serviceaccount aan om de verbinding te maken tussen de werkruimte en de CRDP-gateway. Nadat dit is ingesteld, kun je CRDP-apps configureren in de werkruimte met behulp van informatie uit RDP-bestanden die zijn verkregen uit je RD-webomgeving. Gebruikers kunnen vervolgens de app openen met hun integratiegegevens om in te loggen op de externe server. Daarom moet de externe server zijn verbonden met een Active Directory.

De volledige technische setup wordt stap voor stap uitgelegd in de documentatie die hieronder is gelinkt.

Configuratie

Volg de onderstaande stappen om Clientless RDP voor je legacy-applicaties te configureren: