Alle collectiesAdministratieFacturatie
Over facturatie en facturatie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verwijs voor meer informatie over de nieuwe modules naar het aankondigingsartikel: Introductie van onze nieuwe modules in de release van V4.3.0 op 11 januari.

Introductie

In dit artikel lees je meer over het facturerings- en factureringsproces, en hoe je een rapportageoverzicht voor Workspace-omgevingen kunt krijgen.

Factureringsinformatie

De gegevens die worden weergegeven op de Factureringspagina zullen zichtbaar zijn in het rapportageoverzicht en de maandelijkse factuur. Workspace-beheerders kunnen de Bedrijfsnaam, Referentienummer, Klanttype en Industrie invullen om weer te geven op de factuur. Dit geeft je meer inzicht in de prijzen voor de verschillende klanten waarmee je werkt.

billing info.png

Modules

Elke gebruiker moet een module hebben om zijn digitale werkplek te kunnen gebruiken. De Workspace-beheerder kan één of meer modules toewijzen aan gebruikers en/of groepen.

Voor een gedetailleerde uitleg over dit onderwerp, raadpleeg het artikel: Modules: Hybrid, Engage en/of Unify.

Voor prijsinformatie, bezoek onze website.

Maandelijkse factuur

Zoals vermeld in ons aankondigingsartikel, worden Workspace-omgevingen die vóór 1 januari 2024 zijn gecreëerd gefactureerd op basis van het oude licentiemodel (Simplify, Adapt of Boost), en bieden we onze partners en klanten een gratis proefperiode aan om de nieuwe modules (Hybrid, Engage en/of Unify) uit te proberen.

Aan het einde van elke maand wordt een factuur naar onze partners en klanten gestuurd. De maandelijkse factuur is gebaseerd op actieve reguliere- en/of gastgebruikers waaraan één of meer modules zijn toegewezen.

Gebruikersstatus: 'Actief' vs. 'Inactief'

Zoals hierboven vermeld, is de maandelijkse factuur gebaseerd op de gebruikersstatus 'Actief'. Het type gebruikersstatus in Workspace 365 hangt af van welke tool je gebruikt om gebruikers(groepen) te synchroniseren en wat er in de workspace is geconfigureerd.

Azure AD-synctool

Als je de Azure AD-synctool gebruikt, geldt het volgende:

• Als de optie is ingesteld op "Beheer actieve status vanuit Azure AD" op de Gebruikersvoorziening-pagina, wordt de gebruikersstatus in Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD genoemd) weerspiegeld in Workspace. Bijvoorbeeld; als een gebruiker actief is in Microsoft Entra ID, wordt deze gebruiker als actief gemarkeerd in Workspace.

manage active status from.png
  • De gebruikersstatus kan altijd worden gewijzigd naar (in)actief op de Licentie- of Gebruikersbeheerpagina. Hiervoor moet je de synchronisatie tijdelijk stoppen (anders kun je geen gebruikers bewerken) en ook de optie wijzigen naar "Beheer actieve status vanuit Workspace 365".

Geautomatiseerde gebruikersvoorziening via SCIM API

Als je de SCIM API gebruikt, geldt het volgende:

• De standaardstatus voor gesynchroniseerde gebruikers kan worden ingesteld op de Gebruikersvoorziening-pagina.

default status.png

• Het wijzigen van de standaardstatus naar 'actief' is niet van toepassing op reeds geïmporteerde gebruikers. Dit betekent dat reeds geïmporteerde gebruikers die als inactief zijn gemarkeerd inactief blijven in Workspace.

• Wanneer je de status van een gebruiker wijzigt van actief naar inactief in Microsoft Entra ID, worden deze gebruikers verplaatst naar de lijst met verwijderde gebruikers in Workspace.

• De gebruikersstatus voor gesynchroniseerde gebruikers kan altijd worden gewijzigd op de Licentie- of Gebruikersbeheerpagina. Hiervoor moet je de synchronisatie tijdelijk stoppen (anders kun je geen gebruikers bewerken).

Rapportageoverzicht

Een snel overzicht vanaf de Factureringspagina

In elke Workspace-omgeving wordt een snel overzicht van het aantal modules per reguliere- en gastgebruikers weergegeven op de Factureringspagina, zoals afgebeeld in de schermafbeelding hierboven onder het gedeelte "Factureringsinformatie".

Export naar CSV

Vanaf de Licenties-pagina is het mogelijk om gebruikersgegevens van een enkele Workspace-omgeving naar CSV te exporteren. De volgende informatie wordt weergegeven:

• Voornaam/achternaam

• E-mail

• Gebruikersnaam

• Status (actief of inactief)

• Module (Hybrid, Engage en/of Unify)

• Gastgebruiker (waar of onwaar)

• Beheerder (waar of onwaar)

Rapportage via provisioning API (Power BI-dashboard)

Je kunt onze Provisioning API gebruiken om rapportages te krijgen voor Workspace-omgevingen voor jouw hostinginstantie. We maken onderscheid tussen Licensing API versie 3.5 en versie 4.0. De Licensing API V3.5 haalt gegevens op van zowel het oude licentiemodel (Simplify, Adapt en Boost) als de nieuwe modules (Hybrid, Engage en/of Unify). Versie 4.0 haalt alleen gegevens op van de nieuwe modules.

Volg deze stappen om rapportages te krijgen voor jouw hostinginstantie:

• Wachtwoord: oX<sQ.fX%699J9f&mt99@dN:,of'\ozY

1. Open het bestand en vul de volgende informatie in (dit kan enkele seconden duren):

1. Workspace-URL:

• Dit is de hoofd-URL van de workspace, bijv. https://workspaceurl.com/.

• Zorg ervoor dat je de / achter de workspace-URL toevoegt, anders mislukt de authenticatie.

2. Provisioning Key:

• Dit is zeer gevoelige informatie en moet bekend zijn binnen jouw organisatie. Deze sleutel is te vinden in de Workspace 365-configuratie. Als je de sleutel bent verloren, dien dan een supportticket in.

Changelog V3.5 & V4.0

• Omgezet rapport naar Power BI-sjabloonbestand .pbit in plaats van gewoon .pbix waar je standaardparameters moest verwijderen. Nu word je gevraagd om je eigen Workspace-URL en ProvisioningKey in te vullen.

• Toegevoegd licentie-eindpunt versie 3.5.

• Toegevoegd licentie-eindpunt versie 4.0.

• Toegevoegd Klantenindustrie.

• Toegevoegd Klanttype.

• Toegevoegd Licentieverdelingsgrafiek.

Changelog V2

• Bijgewerkt het licentie-eindpunt naar V3.0.

• Authenticatie gefixt door de toUpper() wijziging op de ProvisioningKey te verwijderen.

Rapportage voor zelfgehoste partners

• Zelfgehoste partners kunnen maandelijkse rapporten via e-mail configureren. Raadpleeg dit artikel over hoe dit te configureren: Maandelijks rapport inschakelen.

• Zelfgehoste partners kunnen de rapportage downloaden vanuit het Instance Operator-paneel. De gegevens kunnen worden gedownload naar Excel.