Alle collectiesAdministratieFacturatie
Modules: Hybride, Engage en/of Unify
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verwijs voor meer informatie over de nieuwe modules naar het aankondigingsartikel: Introductie van onze nieuwe modules in de release van V4.3.0 op 11 januari.​

Business case

Voorheen was het alleen mogelijk om één Workspace-abonnement (Simplify, Adapt of Boost) toe te wijzen aan een hele Workspace-omgeving. Dit vormde een beperking voor een specifieke groep gebruikers die geen nieuwe functies konden testen of applicaties van een ander abonnements type konden gebruiken.​

De nieuwe modules (Hybrid, Engage en Unify) zijn geïntroduceerd om in te spelen op de laatste marktontwikkelingen. Deze wijziging biedt onze partners en klanten de flexibiliteit om licentietypen te mixen en matchen op basis van de individuele behoeften van gebruikers in de digitale werkplek.

Over Hybrid, Engage en Unify

Elke gebruiker moet een module hebben om hun digitale werkplek te kunnen gebruiken. De Workspace-beheerder kan een of meer modules toewijzen aan gebruikers en/of groepen, afhankelijk van de individuele behoeften. De modules-pagina is toegankelijk via de beheerdersinstellingen onder Facturatie.

Bezoek onze website voor meer informatie over de modules (bijvoorbeeld prijzen).

Functies

De volgende functies zijn altijd inbegrepen in alle modules (Hybrid, Engage en Unify):

• Activiteiten Feed

• Kalender

• Documenten

• E-mail

• Globale zoekfunctie

• Single Sign-On

• Gebruikersprovisioning​​

De afbeelding hieronder toont welke functies zijn inbegrepen in elke module. Apps en tegels worden verborgen in de digitale werkplek als gebruikers niet over de vereiste module(s) beschikken.​

Standaardmodules beheren voor een Workspace-omgeving

Voor Workspace-omgevingen die na 1 januari 2024 zijn gecreëerd, wordt de standaardmodule voor nieuwe gesynchroniseerde/geïmporteerde gebruikers ingesteld op Engage en krijgt de beheerder alle modules. Voor omgevingen die in 2023 of eerder zijn gecreëerd, worden de standaardmodule(s) toegewezen volgens het migratieproces.

In plaats van gebruikers handmatig aan een of meer modules toe te wijzen, is het mogelijk om de standaardmodule(s) voor een hele Workspace-omgeving te beheren. Met andere woorden, nieuw geïmporteerde gebruikers worden automatisch aan de standaardmodule(s) toegewezen. Dit kan je als beheerder veel tijd besparen.

Om de standaardmodule(s) te beheren:

1. Ga naar de beheerdersinstellingen.

2. Ga naar Facturatie.

3. Selecteer Modules.

4. Klik op Standaardmodules beheren.

manage default modules.png

5. Kies de optie Modules standaard toewijzen.

6. Selecteer een of meer modules.

7. Klik op Opslaan.

8. Bevestig je selectie.

Hoe gebruikers toe te voegen aan modules

Wees bewust van het feit dat het toewijzen van gebruikers aan modules invloed kan hebben op de maandelijkse factuur. Voor meer informatie, zie Over facturatie en facturering.

Je kunt gebruikers vanuit drie verschillende pagina's aan modules toewijzen:

1. Modules: wijs een of meer gebruikers tegelijk toe aan een geselecteerde module.

2. Licenties: wijs een of meer gebruikers tegelijk toe aan een of meer modules.

3. Gebruikersbeheer: wijs een geselecteerde gebruiker toe aan een geselecteerde module.

Tip: Bij het toevoegen van gebruikers aan modules, wordt standaard de 'Gebruiker'-lijstweergave geopend. Selecteer de 'Groep'-lijstweergave om alle directe leden van een groep aan een module toe te wijzen.

group user.png

Vanuit de Modules-pagina

Vanuit de Licenties-pagina

From the User management page

1. Ga naar Facturatie.

2. Selecteer de Modules-pagina.

3. Klik Gebruikers toevoegen

4. of Beheer gebruikers als er al gebruikers zijn toegewezen aan de module.

5. Klik Gebruikers toevoegen.

6. Selecteer een of meer gebruikers of groepen vanuit de gebruikers- of groepsweergave.

7. Klik Toevoegen.

8. Vergeet niet op

9. Opslaan te klikken. Bevestig je selectie. Je zou het bericht moeten zien: "Je wijzigingen zijn succesvol opgeslagen.

1. Ga naar Facturatie.

2. Selecteer de Licenties-pagina.

3. Selecteer een of meer gebruikers of groepen vanuit de gebruikers- of groepsweergave.

4. Klik op Modules beheren

5. of Modules beheren voor directe gebruikers voor groepen.

6. Kies een van deze opties:

• Alle bestaande modules vervangen door nieuw geselecteerde modules.

• Meer modules toewijzen en bestaande behouden.

7. Selecteer de modules die je wilt toewijzen.

8. Klik Opslaan.

9. Bevestig je selectie.

1. Ga naar Gebruikers & Groepen.

2. Selecteer de Gebruikersbeheer-pagina.

3. Selecteer een gebruiker.

4. Klik Bewerken.

5. Ga naar het Modules-tabblad.

6. Klik Toewijzen voor één module tegelijk.

7. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Hoe gebruikers van modules te verwijderen

Het verwijderen van meerdere gebruikers uit een module tegelijk is alleen mogelijk vanuit de Licenties-pagina.

From the Modules page

From the Licensing page

From the User management page

1. Ga naar Facturatie.

2. Selecteer de Modules-pagina.

3. Klik Beheer gebruikers voor een specifieke module.

4. Klik op het prullenbak-icoon om de module van de gebruiker te verwijderen.

5. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

1. Ga naar Facturatie.

2. Selecteer de Licenties-pagina.

3. Selecteer een of meer gebruikers of groepen vanuit de gebruikers- of groepsweergave.

4. Klik op Modules beheren (voor directe gebruikers).

5. Kies een van deze opties:

• Alle bestaande modules vervangen door nieuw geselecteerde modules.

• Alle modules verwijderen.

6. Selecteer een of meer modules waarop een van deze twee opties van toepassing is.

7. Klik Opslaan.

8. Bevestig je selectie.

1. Ga naar Gebruikers & Groepen.

2. Selecteer de Gebruikersbeheer-pagina.

3. Selecteer een gebruiker.

4. Klik Bewerken.

5. Ga naar het Modules-tabblad.

6. Klik Toewijzen voor één module tegelijk.

7. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Best practices

• Om tijd te besparen, wijs geïmporteerde/gesynchroniseerde gebruikers automatisch toe aan een of meer modules door de optie "Standaardmodules beheren" te gebruiken vanuit de Modules-pagina.

• Om tijd te besparen, selecteer in plaats van gebruikers individueel te selecteren vanuit de 'Gebruiker'-lijstweergave (die standaard wordt geopend), de 'Groep'-lijstweergave om alle directe leden van een groep aan een module toe te wijzen.

• Als je modules wilt vervangen, toewijzen en/of verwijderen (of een combinatie van deze opties), doe dit dan vanuit de Licenties-pagina. Het bespaart tijd om dit vanaf één enkele pagina te doen. Je ziet de volgende opties:

• Alle bestaande modules vervangen door nieuw geselecteerde modules.

• Meer modules toewijzen en bestaande behouden.

• Alle modules verwijderen.