Alle collectiesIntergratiesAPI
Workspace API-voorbeeld: activiteitenfeed en e-mailmeldingen
Workspace API-voorbeeld: activiteitenfeed en e-mailmeldingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie

Het is mogelijk om extra meldingen te ontvangen, bijvoorbeeld bij het ontvangen van e-mails van je manager, e-mails die bepaalde onderwerpen bevatten, of meldingen over e-mails met hoge prioriteit. In dit artikel laten we zien hoe je vanaf nul een nieuwe activiteit kunt creëren met behulp van de Workspace 365 Activity Feed API.

Vereisten

• Je kunt deze meldingen eenvoudig maken met behulp van Microsoft Power Automate.

• Een API-sleutel kan worden aangemaakt in de Workspace-instellingen onder "Integraties" > "API-instellingen".

Ontvang activiteits melding bij ontvangst van e-mail van X

1. Hiervoor gebruiken we Microsoft Power Automate.

2. De eerste stap is om Outlook te verbinden en een trigger te gebruiken voor een nieuw e-mailbericht. Je kunt ervoor kiezen een bepaalde map te selecteren waarin het e-mailbericht wordt afgeleverd. In dit geval kiezen we voor de Inbox.

3. Voeg een nieuwe actie toe, Controle. Hier geef je aan wat er moet gebeuren als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

4. Binnen deze voorwaarde willen we controleren of de ontvangen e-mail bepaalde woorden bevat (bijv. 'verlofaanvragen'), zinsdelen of van een bepaalde persoon is. In dit voorbeeld controleren we of we e-mails hebben ontvangen van Sarah.

5. Je kunt dynamische waarden gebruiken uit de vorige stappen. Dus we kunnen de inhoud selecteren van stap 1 "Bij nieuw e-mailbericht". In dit geval zullen we de volgende acties uitvoeren, maar alleen als aan de voorwaarden is voldaan.

6. Hier moet je de Activity Feed API-eindpunt gebruiken (zie voorbeeldverzoek). De schema's geven aan welke eigenschappen optioneel zijn en welke verplicht moeten worden ingevuld in de body.

7. Nu kun je bovenstaande opslaan en testen om te controleren of de activiteit succesvol is aangemaakt in de Workspace.