Activiteiten Feed

Business case

De Activiteitenfeed heeft een prominente positie gekregen in de adaptieve digitale werkplek, waardoor gebruikers zich kunnen concentreren op essentiële inhoud zonder afleiding, gebaseerd op hun persoonlijke behoeften. Door de Activiteitenfeed constant zichtbaar te houden, kunnen gebruikers snel belangrijke updates en meldingen raadplegen.

Over de Activiteiten feed

Je kunt de Workspace 365 Activiteiten feed gebruiken om een taakgerichte benadering van werken mogelijk te maken. Het is mogelijk om talloze applicaties van derden te koppelen aan je Activiteitenfeed (bijv. TOPdesk, Zapier, projectmanagement, CRM-systemen en applicaties zoals Slack, Salesforce, Monday en duizenden meer).

Bijvoorbeeld, je kunt je HR-systeem koppelen en instellen dat wanneer iemand verlof aanvraagt, hun teammanager een melding krijgt in hun Activiteitenfeed. Met één klik kunnen ze direct hun HR-systeem openen om de aanvraag goed te keuren of af te wijzen.

Bezoek onze website als je meer voorbeelden wilt ontvangen over hoe je de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste mensen kunt brengen.

Activity Feed API

Improveer de digitale werknemerservaring en gebruik onze Activiteitenfeed API om externe informatie, taken en meldingen weer te geven. Je kunt aangepaste activiteiten creëren vanuit applicaties van derden en deze naar specifieke gebruikers en/of groepen sturen. Definieer acties die gebruikers mogen uitvoeren, maak aangepaste tags of categorieën aan (en stapel activiteiten), pas kleuren en pictogrammen aan - de mogelijkheden zijn eindeloos...

Het opzetten ervan is relatief eenvoudig voor mensen met een beetje technische vaardigheid. We hebben documentatie over de endpoints van de Activiteitenfeed en voorbeelden van API's, die je hier kunt vinden: [link naar de documentatie].

Vastzetten of losmaken van de Activiteitenfeed

Beheerder:

Als Workspacebeheerder kun je de standaardstatus van de Activiteitenfeed instellen voor de hele werkomgeving op alle ruimtes. Dit kan worden ingesteld vanuit de Workspacebeheer instellingen onder 'Workspace management'.

Pin or unpin AF.png

Gebruikers:

Gebruikers kunnen zelf beslissen of ze de Activiteitenfeed willen vastzetten of losmaken, en zo de standaardstatus die is geconfigureerd door de beheerder overschrijven, door te klikken op het volgende pictogram:

Informatietypes

Activiteiten feed:

• The Hub: nieuwe aankondigingen, opmerkingen, reacties, vermeldingen, aanwezigheid bij evenementen en kennisartikelen.

• Apps: nieuwe beschikbare apps, geplande onderhoudswerkzaamheden en gebruikersverzoeken.

• Verjaardagen: verjaardagsmeldingen, verjaardagswensen en reacties.

• Agenda: agendagebeurtenissen.

• E-mail: e-mailmeldingen.

• Opmerking: e-mailmeldingen moeten worden ingeschakeld door de Workspacebeheerder. Schakel de optie "E-mailactiviteiten inschakelen in de Activiteitenfeed" in onder "Integraties" en vervolgens "Exchange".

• Mappen en Bestanden: verplaatste/gekopieerde items en gedeelde items.

E-mail:

• Briefing: dagelijkse/wekelijkse samenvatting e-mails.

Tijdzone

Het moment waarop gebruikers verjaardags-meldingen en samenvatting e-mails ontvangen, is gebaseerd op de tijdzone die is ingesteld in het Workspace-profiel van de gebruikers.

Elke keer dat de gebruiker inlogt, vergelijken we het volgende:

• Komt de tijdzone ingesteld in het Workspace-profiel overeen met de tijdzone geconfigureerd in de lokale systeeminstellingen?

• Komt de land/regio-instelling overeen met de ingestelde tijdzone?

Wanneer de schakelaar "Tijdzone automatisch instellen" is ingeschakeld, zullen we automatisch de tijdzone van de gebruiker in de Workspace aanpassen wanneer een conflict wordt gedetecteerd. Als de schakelaar is uitgeschakeld, kunnen gebruikers hun eigen tijdzone configureren, maar krijgen ze een melding met de vraag of ze deze willen wijzigen als er een conflict wordt gedetecteerd.

Beheer activiteiten en meldingen

Filter of demp activiteiten en meldingen naar je persoonlijke behoeften en focus echt op wat belangrijk is voor je werkdag. Deze optie geeft informatiemanagers de kans om meldingen van verschillende platforms of applicaties van derden te integreren, waarbij wordt bepaald welke meldingen relevant zijn voor specifieke afdelingen, om een mogelijke informatie-overload te voorkomen.

1. Klik op het tandwiel om meldingen voor de verschillende informatietypen in of uit te schakelen.

2. Je kunt activiteiten dempen (uitschakelen) door op de drie puntjes te klikken en "Demp" te kiezen.

• Het dempen van activiteiten verwijdert geen activiteiten. Ze worden alsnog gecreëerd.

• Gelezen e-mails vanaf elk apparaat worden automatisch verwijderd als activiteit uit de Activiteitenfeed.

mute

Dagelijkse of wekelijkse samenvatting (samenvattingsmail)

Als je de dagelijkse/wekelijkse e-mail niet ontvangt, controleer dan eerst of de e-mails in quarantaine zijn geplaatst of geblokkeerd zijn door een anti-phishingbeleid voordat je contact opneemt met de ondersteuning.

De samenvattingsmail kan nuttig zijn voor degenen die de mobiele app niet gebruiken, gebruikers die niet vaak Workspace gebruiken of niet gewend zijn om hun Workspace aan het begin van hun werkdag te openen. Het vat gebeurtenissen samen in de digitale werkplek, zoals nieuw gecreëerde aankondigingen, verjaardags-meldingen van collega's, nieuwe beschikbare apps en meer.

De samenvattingsmail is gebaseerd op de instellingen van de Activiteiten feed. Het moment waarop gebruikers de e-mail ontvangen, is gebaseerd op de geconfigureerde tijdzone van de gebruikers in Workspace. De e-mail wordt op maandagochtend verzonden (niet gebaseerd op werkdagen). De wekelijkse samenvatting biedt 5 items per categorie, de dagelijkse samenvatting biedt 3 items per categorie. Standaard is de wekelijkse samenvattingsmail ingeschakeld.

Je hebt een paar opties:

1. Schakel de dagelijkse/wekelijkse e-mailsamenvattingen van Workspace activiteiten volledig uit. Niemand in de Workspace omgeving zal e-mails ontvangen. De voorkeur van de gebruiker wordt ook genegeerd.

2. Houd de samenvattingsmail ingeschakeld, maar schakel beide opties onder de standaardstaat uit. Nieuwe gebruikers ontvangen de samenvattingsmail niet. Deze gebruikers kunnen ervoor kiezen om de samenvattingsmail zelf in te schakelen.

3. Houd de samenvattingsmail ingeschakeld en schakel of de dagelijkse of de wekelijkse samenvatting in. Nieuwe gebruikers ontvangen het type samenvatting dat onder de standaardstaat is geselecteerd.

4. Configureer de standaardstaat en dwing deze af voor alle gebruikers. Dit zal de persoonlijke voorkeur van de gebruiker overschrijven.

daily weekly.png