Alle collectiesIntergratiesCitrix
Stap 3. Citrix XenApp in Workspace365 configureren

Snelle referentie:

Instellingen -> App store

Stap 1. Configureer de app

1. Log in als beheerder in Workspace 365.

2. Ga naar de App store.

3. Zorg ervoor dat Beheer apps is geselecteerd.

4. Klik op Nieuwe app toevoegen.​

5. Voeg een nieuwe Citrix XenApp toe.

6. Pas de applicatie aan je wensen aan en vul de Server URL en Citrix app-naam in.

• De Server URL is de URL van de Citrix-server (gateway).

• Houd er rekening mee dat de Citrix app-naam hoofdlettergevoelig is.

• De Citrix app-naam moet gelijk zijn aan de gepubliceerde app-naam.

7. Ten slotte kun je de gewenste permissies, Eigenaren, Toegang en Voorwaardelijke toegang voor de applicatie instellen.

8. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent met het configureren van de app.​

Stap 2. Activeer de app

Nu de Citrix XenApp is gepubliceerd en beschikbaar is in de App store, kan deze worden toegevoegd aan Workspace (ofwel aan een Persoonlijke of een Gedeelde groep).

1. Klik op + Tegels toevoegen (aan Workspace) om de app toe te voegen aan Workspace vanuit de App store.

2. Wanneer de app is toegevoegd aan Workspace, klik je met de rechtermuisknop op de tegel om deze naar wens te bewerken.

3. Vergeet niet op Opslaan te klikken wanneer je klaar bent.

App-links

Voor Citrix XenApp-applicaties is het ook mogelijk om app-links te maken vanuit de App store door de externe app te bewerken. Een app-link is een unieke URL die direct naar die specifieke applicatie linkt. Door deze unieke URL te gebruiken bij het maken van snelkoppelingsapps, kun je gebruikers direct toegang geven tot die applicaties wanneer ze op de snelkoppelingsapp klikken.