Alle collectiesIntergratiesLiquit
Hoe Liquit te configureren

Introductie

We hebben een integratie gemaakt met Liquit Workspace, volledig compatibel met de Single Sign-on-ervaring. De Liquit live-tegel kan aan je Workspace worden toegevoegd als één enkele interface voor al je toegewezen Liquit-apps.

Vereisten

Workspace 365 en Liquit moeten beide worden gesynchroniseerd met dezelfde Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD) identity source, aangezien het afhankelijk is van een Exchange-token.

Deze integratie wordt ondersteund door Liquit Workspace:

• Branch 3.5: versie 3.5.2034 of hoger.

• Branch 3.6: versie 3.6.2150 of hoger.

Configuratie

Wanneer Content Security Policy (CSP) en/of Cross-Origin Resource Sharing is ingeschakeld binnen je Liquit Workspace-omgeving, is het noodzakelijk om de URL van het Workspace 365-portaal toe te voegen aan de beveiligingsinstellingen. Als deze niet zijn toegevoegd, kan de Liquit Workspace Live Tile niet communiceren met de Liquit Workspace Server.

Stap 1. Configureer Liquit Workspace

Om de verbinding in Workspace 365 in te stellen, moet je eerst de "Token Exchange"-authenticatiemethode inschakelen op de identity sources die zijn geconfigureerd in Liquit Workspace, evenals een nieuwe API-machtiging op de Workspace 365-appregistratie in Microsoft Entra ID.

Tokenuitwisseling

• Navigeer als beheerder naar je Liquit Workspace-portaal.

• Navigeer naar het tabblad Beheren bovenaan.

• Selecteer Identity Sources in de sectie Authenticatie.

• Dubbelklik op de Microsoft Entra ID-identity source die je ook gebruikt voor Workspace 365.

• Selecteer Authenticatie in het linkermenu.

• Vink het vakje aan voor Tokenuitwisseling en klik op Opslaan.

API-machtiging

• Navigeer naar portal.azure.com.

• Kies Microsoft Entra ID en vervolgens App-registraties.

• Maak een Liquit Workspace-appregistratie, klik hier voor instructies.

• Ga in de Liquit-appregistratie naar Exposeer een API en definieer een scope.

• Selecteer de Workspace 365-appregistratie.

• Kies API-machtigingen.

• Klik op de knop Een machtiging toevoegen.

• Zoek de Liquit Workspace-appregistratie onder het tabblad API's die door mijn organisatie worden gebruikt.

• Vink de optie user_impersonation aan en sla de wijziging op door op Machtigingen toevoegen te klikken.

• Zorg ervoor dat je beheerdersinstemming verleent voor deze API-machtiging.
    ​​

Als de user_impersonation-machtiging niet beschikbaar is, komt dit waarschijnlijk doordat een app-registratie is gemaakt tijdens het gebruik van de preview-versie van het Azure-portaal. Volg de onderstaande stappen om dit op te lossen en probeer het opnieuw.

De juiste machtiging toevoegen aan de Liquit Workspace-appregistratie:

• Kies Exposeer een API.

• Klik op de knop Een scope toevoegen.

• Vul de informatie in zoals hieronder verstrekt.

Stap 2. Maak een Liquit-verbinding in Workspace 365

• Ga als Workspace-beheerder naar instellingen > Integraties en selecteer Liquit-verbindingen.

• Klik op Nieuw.

• Vul de volgende gegevens in:

• App-naam.

• Liquit portaal-URL.

• Identity source.

• Applicatie (client) ID.

Information on where to find these details is described below and can be accessed by clicking on the “i” icon behind the input fields.

Stap 3. Configureer de app

• Ga naar de App Store (klik op het wafelicoon of '+Tegels toevoegen').

• Zorg ervoor dat Apps beheren is geselecteerd.

• Zoek naar de Liquit-app en klik op Nieuwe app toevoegen.

Je kunt het volgende configureren:

• Kies een ander logo, verander de appkleur en bepaal of je de app in een nieuw of huidig venster wilt openen (bestemming).

• Je kunt ook bepalen wie toegang heeft tot de app en wie de app-eigenaar wordt.

• Als je de vorige stappen hebt gevolgd, kun je een verbinding selecteren uit het dropdown-menu (zo niet, dan kun je een nieuwe verbinding maken). Klik op Toevoegen.

• Klik op Opslaan.

Stap 4. Activeer de app

• Wanneer je klaar bent met het configureren van de app, kun je deze toevoegen vanuit de App Store aan je Workspace. Klik linksboven op +Tegels toevoegen.

• Zoek naar de Liquit-app die je zojuist hebt gemaakt. Selecteer de app en voeg deze toe aan je Workspace, hetzij aan een nieuwe of bestaande groep.

• Wanneer de Liquit live-tegel is toegevoegd aan je Workspace, kun je met de rechtermuisknop op de app klikken om de gewenste app-instellingen te bewerken, zoals de grootte om meer of minder toepassingskoppelingen van de live-tegel te laten zien.