Alle collectiesIntergratiesPower BI
Configureer Power BI voor (gast)gebruikers
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onze Power BI-integratie ondersteunt momenteel alleen het weergeven van tegels van Power BI-dashboards. Voor rapporten kun je een snelkoppeling-tegel maken die verwijst naar het rapport in de Power BI-service.

Introductie

Je kunt Power BI-tegels toevoegen aan de werkruimte, zodat mensen inzicht krijgen in de gegevens die ze dagelijks nodig hebben of zouden moeten weten. De Power BI-tegel toont je de gewenste tegel van Power BI. Je kunt eenvoudig tegels selecteren uit dashboards.

Om de werkruimte visueel aantrekkelijker te maken, of als je meer aandacht wilt vestigen op belangrijke informatie, kun je de Power BI-tegel over twee kolommen voor tegelgroepen uitbreiden (door een grotere tegelformaat te kiezen).

Vereisten

• Een Power BI Pro-licentie.

• Het Power BI-dashboard moet zich in een werkruimte bevinden, zodat Workspace 365 het dashboard kan detecteren.

• Stel de vereiste Power BI-machtigingen in op de SSO-appregistratie in Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD) zoals hieronder afgebeeld. Houd er rekening mee dat het toevoegen van deze machtigingen enige tijd kan duren voordat ze van kracht worden (tot 24 uur).

Activeer de app

1. Ga naar de App store (of klik op "+ Tegels toevoegen").

2. Klik op Tegel maken.

3. Zoek en selecteer Power BI (de app is te vinden onder de categorie 'Office').

4. Klik op Maken.

5. Je kunt de gewenste 'Werkruimte', 'Dashboard' en 'Tegel' configureren.

6. Vergeet niet op Opslaan te klikken wanneer je klaar bent.

7. Voeg de app toe vanuit de App store aan Workspace.

8. Als je de live tegel wilt pushen via een gedeelde tegelgroep, zorg er dan voor dat iedereen uit die groep toegang heeft tot het Power BI-dashboard.

9. Klik op Gereed.

Live Power BI voor gastgebruikers

Om gastgebruikers de Live Power BI-tegels te laten bekijken, zijn enkele extra stappen nodig.

1. Ga in Power BI naar de site die je wilt delen met je gastgebruiker(s).

2. Klik op "Delen" in de rechterbovenhoek.

3. Vul de UPN van de gastgebruiker(s) in.

4. De gebruiker moet de e-mailbevestiging accepteren om toegang te krijgen tot de Live Power BI-tegels binnen Workspace.