Troubleshooting Power BI

Inleiding

In het artikel Power BI configureren voor (gast)gebruikers heb je geleerd hoe je de Power BI live tile voor (gast)gebruikers instelt. Het kan echter voorkomen dat je tijdens de configuratie problemen tegenkomt of problemen ondervindt met de Power BI live tile. Lees verder om deze problemen op te lossen.

Fouten en oplossingen

"Kan de werkruimtes van Power BI niet ophalen"

Uitleg: in Workspace verschijnt dit foutbericht wanneer je probeert de Power BI-app vanuit de App Store te maken, maar niet over voldoende machtigingen beschikt om dit te doen.

Oplossing: controleer of je de juiste API-machtigingen hebt zoals beschreven in de vereisten.

"Kan de dashboards van Power BI niet ophalen"

Uitleg: dit foutbericht kan worden veroorzaakt door een ontbrekende API-machtiging of omdat je geen dashboard in Power BI hebt (Workspace zoekt specifiek naar Power BI-items van het type "Dashboard").

Oplossing:

• Controleer of je de juiste API-machtigingen hebt zoals beschreven in de vereisten.

• Maak een nieuw dashboard in Power BI.

• Als je al rapporten hebt in een Power BI-werkruimte, doe dan het volgende:

• Open het rapport.

• Klik op de drie puntjes rechtsboven.

• Selecteer "Aan dashboard vastmaken".

"Kan de tegel van Power BI niet ophalen"

Uitleg: dit foutbericht wordt veroorzaakt door een beperking binnen de browser zelf. De browser staat een beperkt aantal verbindingen (bijv. 5 of 6) tegelijkertijd toe, maar Power BI laat deze verbindingen open. Hierdoor zijn er te veel open verbindingen voor de browser om weer te geven in de live tile.

Oplossing: ververs de pagina regelmatig.

"Onvolledige tegelconfiguratie"

Uitleg: dit foutbericht verschijnt wanneer je zoekt naar de Power BI-tegel in de App Store en deze direct vanuit de App Store toevoegt aan je Workspace. Bij het toevoegen van de Power BI-tegel aan je Workspace moet de tegel eerst worden gemaakt (geconfigureerd) in de App Store.

Oplossing:

1. Ga naar de App Store.

2. Klik op 'Tegel maken'.

3. Selecteer de Power BI-app.

4. Klik op 'Maken'.

5. Wanneer je klaar bent met het configureren van de app, kun je deze toevoegen aan de Workspace.