VMware Horizon

Introductie

VMware Horizon is een virtualisatieplatform waarmee organisaties toegang tot hun bestanden, desktops en applicaties kunnen beheren op een virtuele infrastructuur, zonder dat er lokale bronnen nodig zijn om deze applicaties of desktops uit te voeren.

We hebben een integratie met VMware Horizon gemaakt. De tegel kan aan je Workspace worden toegevoegd, zodat je snel en eenvoudig toegang hebt tot afzonderlijke gepubliceerde applicaties of desktops.

Afhankelijk van de vereisten van je organisatie kun je beslissen hoe je deze applicaties of desktops wilt starten, afhankelijk van de beschikbaarheid van de native VMware Horizon-client. Het is compatibel met onze Single Sign-On (SSO) ervaring als een Unified Access Gateway en een enrolment server zijn geconfigureerd.

Vereisten

• VMware Horizon Connection Server 7.11 of hoger (versie 8.2 is getest).

• Zowel Workspace 365 als VMware-resources moeten zijn verbonden met dezelfde Microsoft Entra ID (voorheen Azure AD genoemd).

• Azure AD Connect (niet verplicht, maar maakt dingen gemakkelijker).

Opmerking: Voor echte SSO moeten de volgende componenten ook aanwezig zijn:

• VMware Unified Access Gateway versie 3.8 of hoger.

• VMware Enrolment Server.

Volg de configuratiestappen in dit artikel om True SSO in te schakelen.

Configuratie

Stap 1. Configureer de app

1. Ga naar de App store (klik op het wafelicoon of '+Tegels toevoegen').

2. Zorg ervoor dat Manage apps is geselecteerd.

3. Klik op Nieuwe app toevoegen.

4. Zoek naar de VMware Horizon-app.

5. Klik op Toevoegen.

6. Je kunt het logo en de app-kleur wijzigen, een herkenbare app-naam opgeven en beslissen of je de VMware Horizon-app in het huidige venster of in een nieuw venster wilt openen (bestemming).

7. Om gebruikers desktops en applicaties te laten starten vanuit VMware Horizon, moeten we VMware Horizon verbinden met Workspace 365. Deze verbinding is gebaseerd op deep linking, daarom hebben we een paar waarden nodig om de deep link-URL te construeren.

• VMware portal URL (UAG portal URL als True SSO vereist is).

• VMware applicatienaam.

De VMware applicatienaam moet identiek zijn aan de naam van de applicatie of desktop in het VMware Horizon-beheerportaal. Houd er rekening mee dat de VMware app-naam hoofdlettergevoelig is.

• Apptype (Applicatie of Desktop).

• Clienttype:

• Web (HTML5-toegang in webbrowser).

• Native Client Web (initiatie via webbrowser).

• Native Client Protocol handler (voor directe toegang tot native client).

8. Je kunt ook bepalen wie toegang heeft tot de VMware Horizon app-tegel en wie de app-eigenaar wordt.

9. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Stap 2. Activeer de app

Wanneer je klaar bent met het configureren van de app, kun je deze toevoegen vanuit de App store aan je Workspace.

1. Klik linksboven op + Tegels toevoegen.

2. Zoek de zojuist gemaakte VMware Horizon-app.

3. Selecteer de app en voeg deze toe aan je Workspace, aan een nieuwe of bestaande groep.

4. Wanneer je de app hebt toegevoegd aan Workspace, kun je met de rechtermuisknop op de app klikken om de gewenste app-instellingen te bewerken.