Alle collectiesIntergratiesFile Server
Azure-bestanden gedeeld via WebDAV SSL

Introductie

Het is mogelijk om een Azure-bestandsshares toegankelijk te maken in Workspace 365 via WebDAV. In dit artikel laten we je zien hoe.

Vereisten

Voordat je begint, zijn er enkele vereisten:

• Je moet voldoende rechten hebben in je Azure-tenant om een opslagaccount en een bestandsshares aan te maken.

• Je hebt een IIS-server nodig voor de WebDAV-verbinding.

• Je hebt beheerdersrechten in Workspace nodig om de WebDAV-verbinding in te stellen.

Instructies

Stap 1. Maak de Azure Files-opslag aan in het Azure-portaal

Allereerst moet je een opslagaccount en een bestandsshares in Azure aanmaken.

Als je al een opslagaccount hebt dat je wilt gebruiken, ga dan verder vanaf stap 5.

1. Log in op het Azure-portaal.

2. Klik op Een resource maken.

3. Zoek en maak een opslagaccount aan.

4. Vul de vereiste informatie in voor je opslagaccount.

5. Klik op Controleren.

6. Klik op Maken.

7. Klik op Naar resource gaan.

8. Ga aan de linkerkant naar Configuratie (onder instellingen).

9. Schakel "Standaard naar Azure Active Directory-autorisatie in het Azure-portaal" in.

10. Ga aan de linkerkant naar Bestandsshares onder Gegevensopslag.

11. Klik op + Bestandsshares om een nieuwe bestandsshares aan te maken.

12. Klik op de drie puntjes aan de rechterkant van de bestandsshares.

13. Klik op Verbinden.

14. Zorg ervoor dat onder Authenticatiemethode de optie Opslagaccountsleutel is aangevinkt.

15. Klik op Script weergeven.

16. Kopieer het script naar een teksteditor (je hebt dit later nodig).

17. Klik op de aangemaakte bestandsshares.

18. Upload een bestand naar wens om het beschikbaar te maken voor WebDAV.

Stap 2. Configureer WebDAV in IIS

Om de WebDAV-verbinding in te stellen, heb je een account nodig met dezelfde inloggegevens als degene die in het script worden vermeld dat je in de vorige stap hebt gekopieerd.

1. Log in op je WebDAV-server.

2. Maak een account aan zonder het localhost\ voorvoegsel. Bijvoorbeeld:

Zorg ervoor dat het wachtwoord niet verloopt.

• Als je WebDAV-server een domeincontroller is, maak dan een nieuw Active Directory-account aan.

• Als je WebDAV-server geen domeincontroller is, maak dan een nieuw lokaal account aan.

3. Klik met de rechtermuisknop op een website (of maak een nieuwe website aan) die je wilt gebruiken voor de WebDAV-verbinding.

4. Klik op Virtuele directory toevoegen om een virtuele directory aan te maken.

5. Geef het een alias zonder spaties.

6. Het fysieke pad is het UNC-pad dat je hebt gekregen uit het script. Bijvoorbeeld: New-PSDrive -Name Z -PSProvider FileSystem -Root "\je UNC-pad" -Persist

7. Klik op Verbinden als.

8. Selecteer Specifieke gebruiker.

9. Voer de inloggegevens in van de gebruiker die je eerder hebt aangemaakt.

10. Klik op Instellingen testen om te controleren of de inloggegevens werken voor de verbinding.

11. De Azure-bestandsshares is nu verbonden met je WebDAV-site. Klik op de link onder Virtuele directory bladeren in de rechterbovenhoek van je scherm om de WebDAV-URL in je browser te openen.

12. Noteer de URL (je hebt deze in de volgende stap nodig). Bijvoorbeeld:

Houd er rekening mee dat je mogelijk extra DNS-instellingen moet configureren om ervoor te zorgen dat de bestandsshares toegankelijk is via de WebDAV-URL.

Stap 3. Configureer de bestandsshares in Workspace

1. Log in op de Workspace als beheerder.

2. Ga naar de instellingenpagina.

3. Ga naar Integraties.

4. Selecteer Bestandsservers.

5. Voer een naam in voor de bestandsserver.

6. Voer de WebDAV-URL in die je in de vorige stap hebt genoteerd.

7. Klik op Gereed.

Je hebt nu toegang tot de bestandsshares vanuit Workspace.