Alle collectiesProbleem oplossen & FAQWorkspace 365 Intergraties
Troubleshooting de bestandsserver (WebDAV SSL)
Troubleshooting de bestandsserver (WebDAV SSL)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Dit artikel helpt je op weg als je de verbinding met de bestandsserver niet kunt instellen, of als je problemen hebt zoals toegang krijgen tot de bestandsserver en het openen van bestanden.

Basis probleemoplossing

Voordat je begint met het oplossen van problemen, zorg ervoor dat je het volgende hebt gelezen:

Kun je toegang krijgen tot de bestandsserver buiten de scope van Workspace 365?

1. Zorg ervoor dat je kunt inloggen en toegang hebt tot de URL via Windows Verkenner.

• Zo niet, controleer dan de WebDAV-instellingen.

2. Zorg ervoor dat je kunt inloggen en toegang hebt tot de URL via een internetbrowser.

• Zo niet, controleer dan de WebDAV-instellingen.

Heb je in Workspace de verbinding met de bestandsserver correct ingesteld?

1. Is de WebDAV-URL correct geconfigureerd in Workspace?

• Controleer de WebDAV-URL in de Workspace-omgeving.

2. Kun je geen toegang krijgen tot de bestandsserver (inloggegevensfout)?

Heb je problemen met het openen van bestanden?

1. Kun je WebDAV-bestanden niet openen in Local Editors, maar wel in Online Editors

• Verwijder eventuele spaties uit de WebDAV-URL.

2. Kun je WebDAV-bestanden niet openen in de Online Editors?

Logs

Bij het oplossen van problemen met de bestandsserver kunnen zowel de Workspace-logs als de IIS-logs nuttig zijn. Een paar fouten worden hieronder benadrukt onder de sectie "foutmeldingen en oplossingen".

• IIS-logs: IIS-logs worden opgeslagen op je WebDAV-server, meestal onder %SystemDrive%\inetpub\logs\LogFiles. Als je contact moet opnemen met ondersteuning over WebDAV-problemen, voeg dan de relevante IIS-logs toe.

• Houd er rekening mee dat onze ondersteuning beperkt kan zijn, omdat WebDAV/IIS geen product van Workspace 365 is.

• Workspace-logs: Als je Workspace 365 zelf host, raadpleeg dan het artikel over logbestanden voor de locatie van de Workspace-logs. Gehoste partners en klanten kunnen de Workspace-logs niet zien, neem contact op met ondersteuning als je hulp nodig hebt.

Foutmeldingen en oplossingen

"Most likely, your password or username is incorrect. Other reasons might be that you don't have permissions or the folder does not exist"

Uitleg: Dit is een foutmelding gegenereerd in de Workspace-omgeving en kan optreden wanneer je op mappen klikt die veel ruimte innemen (bijv. 22k+ bestanden met een totale grootte van meer dan 80 GB). Dit is te wijten aan een clientlimiet.

Oplossing: Verander de waarde "FileAttributesLimitInBytes" in je register HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters.

Statuscode: MethodNotAllowed

Uitleg: Deze fout wordt waarschijnlijk veroorzaakt door firewallinstellingen.

Oplossing: Controleer of de verbinding wordt geblokkeerd door de firewall.

Statuscode: RequestEntityTooLarge

Uitleg: De map-/bestandsgrootte overschrijdt de limiet.

Oplossing: Verhoog de drempel voor bestandsgrootte in WebDAV, maar wees je bewust van de beperkingen.

Verboden tekens in bestandsnamen

Uitleg: Er zijn enkele IIS-tekenbeperkingen in bestandsnamen. Dit is een beperking in WebDAV.

Oplossing: Vermijd het gebruik van deze tekens in Workspace: %, &, +.