Global Search

Business case

Onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven elke dag veel tijd verliezen doordat werknemers moeten zoeken naar de informatie die ze nodig hebben om hun werk te doen. Informatie is verspreid over verschillende applicaties en bronnen, wat betekent dat werknemers voortdurend tussen applicaties moeten schakelen voor wat ze nodig hebben. We hebben de Global Search gecreëerd om direct door de gehele digitale werkplek te zoeken, waardoor u tijd bespaart.

Over Global Search

De Global Search is een van onze meest gebruikte en hoog gewaardeerde functies. De Global Search heeft een prominente plaats gekregen bovenaan uw digitale werkplek.

We zullen blijven meer functies toevoegen aan de Global Search om gebruikers in staat te stellen hun zoekopdrachten te verfijnen, tijd te besparen en specifieke informatie nog sneller te vinden. De geavanceerde zoekfunctie zal gebruikers in staat stellen dieper in hun inhoud te graven en waardevolle inzichten te verkrijgen.

Workspace

Zoeken op categorie

De Global Search biedt een aantal categorieën waarin je kunt zoeken: "Top", "Mededelingen", "Apps", "E-mail", "Bestanden", "Mappen", "Kennisartikelen" en "Personen".

Er worden maximaal 3 items per categorie getoond. "Top" is de standaard zoekcategorie, die de top 5 resultaten toont op basis van in welke zoekcategorieën de gebruiker het meest klikt (Workspace houdt dit bij).

Houd rekening met het volgende:

• Je kunt alleen zoeken door je SharePoint- en OneDrive-documenten. Global Search ondersteunt geen bestandsservers vanwege beperkingen van WebDAV.

• De voorkeur voor het openen van bestanden in Global Search is gebaseerd op wat is geconfigureerd in de Documents app.

• Je Global Search kan ook de categorie "OpenIMS" of "Egnyte" bevatten. Dit is alleen beschikbaar als je bedrijf dit gebruikt en als er een verbinding is geconfigureerd door de Workspace-beheerder.

• Om de tab Personen te zien moet aan twee voorwaarden voldaan zijn:

• De gebruiker moet toegang hebben tot het Adresboek

• Exchange moet geconfigureerd zijn

Recente zoekopdrachten

Je laatste 3 zoekopdrachten worden opgeslagen onder Recente zoekopdrachten, wat automatisch verschijnt wanneer je de Global Search opent. Je kunt dit in je voordeel gebruiken als je regelmatig bestanden of e-mails moet vinden die bepaalde trefwoorden bevatten.

Je kunt een zoekopdracht verwijderen uit Recente zoekopdrachten door deze te markeren en op het kruisje te klikken. Als je dit doet, wordt je vierde laatste zoekopdracht toegevoegd aan Recente zoekopdrachten.

gs

Geavanceerd zoeken

Dit opent een nieuwe interface met extra zoekopties voor meer gerichte zoekopdrachten, waardoor je gemakkelijk en snel kunt vinden wat je zoekt. Met geavanceerd zoeken kun je je zoekopdracht specificeren. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op naam, datum, specifieke bestandstypen, bron of resultaten tonen op basis van "alles" of "titel". Scroll naar beneden om meer resultaten te bekijken.

advances search.png

Afhankelijk van de categorie die je hebt geselecteerd in Geavanceerd zoeken, zie je verschillende filters.

Stel dat je een bestand hebt met de naam "HR", dat het woord "loonstrook" bevat. In dit geval zal het zoeken naar de term "HR" altijd dit bestand vinden, omdat het altijd naar de bestandsnaam kijkt. Zoeken naar de term "loonstrook" zal het bestand alleen vinden onder het tabblad "Alles", omdat "loonstrook" in de inhoud zit, maar niet in de naam van het bestand (titel).​

advances search.png

Ben je een zelf gehoste partner? Raadpleeg dan de documentatie over Elasticsearch, die volledige tekstzoekmogelijkheden biedt voor Hub-items.

Beste werkwijze

• Kun je niet vinden wat je zoekt? Gebruik Global Search om te zoeken door aankondigingen, apps, e-mails, bestanden, mappen, kennisartikelen en personen.

• Geavanceerd zoeken opent een interface met extra zoekopties, waarmee je je zoekopdracht kunt specificeren en meer zoekresultaten kunt bekijken.

• Als je de naam van een bestand bent vergeten, maar je wel wat van de inhoud herinnert, klik dan op "Geavanceerd zoeken" en kijk onder het tabblad "Alles". Hier vind je waarschijnlijk het bestand waarnaar je op zoek was. Bovendien geven de filters "Bestandstype", "Laatst gewijzigd" en "Sorteer op" je meer controle over de zoekopdracht die je wilt uitvoeren, waardoor je het bestand sneller kunt vinden.

• Gebruik "Recente zoekopdrachten" in je voordeel om sneller informatie te vinden. Onthoud dat je ook toegang hebt tot je bladwijzers vanuit de Documents live-tegel.

• Maak herkenbare namen voor je applicaties, documenten, enz., om sneller informatie te verzamelen.

• Wees zo specifiek mogelijk wanneer je zoektermen invoert om de beste, meest gerichte resultaten te krijgen.

• Zoekopdrachten zijn niet hoofdlettergevoelig. Echter, vermijd te allen tijde spelfouten.