Alle collectiesIntergratiesOpenIMS
Voeg OpenIMS toe aan Global Search

Snelle referentie:

Instellingen -> Integraties -> OpenIMS-verbinding

Introductie

We hebben een integratie met OpenIMS, een externe kennisbank. Door deze verbinding te configureren, kun je via de Global search-functionaliteit in de werkruimte naar documenten zoeken in OpenIMS.

Let op: er is geen live tegel voor OpenIMS.

Helaas is de OpenIMS API niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld die van SharePoint. Daarom kunnen de opties die we aanbieden beperkt zijn. Mis je een functionaliteit binnen OpenIMS? Dien dan een feature request in.

Vereisten

• Als je gebruik wilt maken van deze integratie, moet dit worden aangevraagd bij OpenIMS (Open Sesame ICT). Zij zullen je voorzien van een URL en API-sleutel. Je hebt deze nodig om de Workspace OpenIMS-verbinding in te stellen.

• Unify-module.

Bestanden openen

Het OpenIMS-tabblad onder Global search toont maximaal 10 resultaten, maar je kunt op "Meer resultaten voor OpenIMS weergeven" klikken om meer te bekijken.

OpenIMS heeft geen eigen Office-editors en we volgen hun procedure voor het openen van bestanden. Dit betekent dat, wanneer je op een Word-document klikt, dat document altijd wordt gedownload en niet online kan worden geopend. PDF-bestanden daarentegen kunnen via de browser worden geopend.

Als je op de locatielink van de Global search klikt, word je doorgestuurd naar OpenIMS en gevraagd om je inloggegevens voor OpenIMS in te vullen.

Configuratie

Volg de onderstaande stappen om de verbinding met OpenIMS in te stellen.

1. Ga naar de werkruimtebeheer-instellingenpagina.

2. Selecteer Integraties.

3. Selecteer OpenIMS-verbinding.

4. Klik op Nieuw.

5. Geef je verbinding een naam.

6. Vul de API-URL in, ontvangen van OpenIMS.

7. Vul de gevraagde API-sleutel in, ontvangen van OpenIMS.

8. Klik op Toevoegen.

Alle gebruikers binnen de Workspace-omgeving kunnen nu toegang krijgen tot OpenIMS-documenten via de Global search.