Evenementen

Business case

Klanten willen evenementen voor het bedrijf kunnen organiseren vanuit de Workspace, zonder afhankelijk te zijn van externe bronnen om de aanwezigheid te beheren of handmatig uitnodigingen te versturen. Deze evenementen moeten eenvoudig en gebruiksvriendelijk te organiseren zijn.

Hoewel Aankondigingen gebruikt kunnen worden om een evenement aan te kondigen, bieden ze geen opties om de aanwezigheid te beheren en moeten organisatoren van evenementen handmatig uitnodigingen versturen. Kennisartikelen zijn daarentegen bedoeld om statische informatie te delen, terwijl evenementen een vorm van dynamische informatie zijn.

Geen van de bestaande functies van The Hub bood een volledige oplossing om evenementen te organiseren. Daarom hebben we The Hub uitgebreid met Evenementen, een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om evenementen voor het bedrijf te organiseren vanuit de Workspace, met een directe integratie met de agenda's van gebruikers.

Evenementen

Het is mogelijk om evenementen te organiseren vanuit The Hub. Je kunt aangeven of het een online, fysiek of hybride evenement is, maar ook of het een betaald of gratis evenement is, het aantal beschikbare plaatsen tonen, deelnemers beheren en nog veel meer. Evenementen kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld webinars, trainingen, het jaarlijkse personeelsuitje, een online workshop, enzovoort. Gebruikers kunnen het evenement toevoegen aan hun Outlook-agenda (en het ook verwijderen) en hun aanwezigheid aangeven.

Evenement aanmaken

Je zult merken dat het proces van het aanmaken van een nieuw evenement zeer gebruiksvriendelijk is, met een intuïtief ontwerp dat het aanmaakproces vereenvoudigt. Als je voldoende rechten hebt, volg je eenvoudig vier stappen om een evenement aan te maken en ben je klaar.

Evenementen kunnen worden aangemaakt vanuit The Hub:

Er zijn verschillende manieren om een evenement aan te maken:

• Klik op de knop "Aanmaken" bovenaan je Workspace en selecteer Evenement.

• Klik op het plusteken vanuit een Hub live-tegel ingesteld op Aankondigingen.

• Vanuit de Hub-pagina.

• Vanuit de Overzichtspagina, selecteer "Nieuw" en kies vervolgens Evenement.

• Vanuit de pagina Alle evenementen, "Nieuw".

• Vanuit een Evenementencategoriepagina, selecteer "Nieuw" om een nieuw evenement aan te maken dat automatisch aan die categorie wordt toegewezen.

Templates

Wanneer je een nieuw evenement aanmaakt, word je gevraagd om een template te selecteren. Standaard is alleen het "Lege evenement" template beschikbaar. Je kunt op "Nieuw template" klikken om een nieuw template aan te maken of bestaande evenementen om te zetten in een template. Door een template te selecteren, wordt een voorbeeld aan de rechterkant van het venster weergegeven.

Templates kunnen worden beheerd vanuit het scherm Hub-items beheren (The Hub > Beheren). Vanaf hier kun je nieuwe templates aanmaken, of bestaande templates bewerken, dupliceren, hernoemen of verwijderen. Gebruikers kunnen rechten krijgen om templates te beheren.

Evenement verwijderen

• In het venster Hub-items beheren, toegankelijk via de Beheren-knop in The Hub; selecteer eenvoudig het evenement en verwijder het.

Evenement bijwerken (evenementstatus)

• De Hub-icoon vanuit de werkbalk; ga naar het evenement en klik op het potloodicoon in de rechterbovenhoek.

• In het venster Hub-items beheren, toegankelijk via de Beheren-knop in The Hub; selecteer eenvoudig het evenement en bewerk het.

Je kunt evenementen filteren op drie typen status. Alleen geplande of gepubliceerde evenementen kunnen worden bewerkt en bijgewerkt.

• Gepland: Definieer een start-/einddatum voor het evenement en plan het evenement weken of zelfs maanden van tevoren.

• Gepubliceerd: Het evenement is gepubliceerd. Je kunt echter nog steeds de details van het evenement bewerken en bijwerken.

• Gearchiveerd: Na afloop van het evenement wordt het evenement gearchiveerd. Gearchiveerde evenementen worden in alleen-lezen modus weergegeven en kunnen niet worden bewerkt. Als een vastgezet evenement wordt gearchiveerd, wordt het automatisch losgemaakt. Als een evenement stond vastgezet, is deze automatisch niet meer vastgezet nadat deze is gearchiveerd.

Afbeeldingen & video's

Standaard placeholder

Wanneer er geen afbeelding of video is geüpload, wordt een standaardplaceholder weergegeven (het is niet mogelijk om de standaardplaceholder te wijzigen):

Afbeelding

• Ondersteunde bestandstypen voor afbeeldingen zijn PNG en JPG. Er is geen voorkeur voor een van beide.

• De optimale resolutie voor afbeeldingen is 800 x 450 px.

• Er is geen groottebeperking. Grotere bestanden kunnen echter langer duren om te renderen. Aanbevolen bestandsgrootte is maximaal 5 MB.

Video

• Je kunt een YouTube- of Vimeo-video-URL gebruiken om een video toe te voegen met behulp van het "Video"-element.

• Er is geen maximale resolutie of bestandsgrootte voor video's.

Rechten

Een Workspace-beheerder kan rechten toewijzen aan bijvoorbeeld een Communicatiemanager die nieuwe categorieën en evenementen mag aanmaken. Dit kan worden gedaan vanuit de Workspace-beheerinstellingen onder 'Groepenbeheer'. Of, als je het niveau van rechten wilt beperken, kun je deze gebruiker een 'Categorie-editor' of 'Categorie-eigenaar' maken die dan informatie mag delen binnen een specifieke categorie.

Voor een meer gedetailleerde uitleg over rechten, lees het artikel: Over de Hub.

Best practices

Hub live-tegel

De Hub live-tegel biedt verschillende lay-outs, standaardweergaven en je kunt ervoor kiezen om de live-tegel meer dan eens toe te voegen aan de Workspace. Voor meer informatie, ga naar het artikel: Over de Hub.

Meerdere evenementen vooraf aanmaken

Als je al weet dat er evenementen zullen plaatsvinden (misschien terugkerende evenementen?), kun je deze evenementen van tevoren aanmaken. Wanneer iemand zich aanmeldt voor het evenement, is het evenement onmiddellijk zichtbaar in hun eigen Outlook-agenda. Deelnemers ontvangen 24 uur voor het evenement een herinnering.

Maak je geen zorgen als de details van het evenement intussen veranderen. Je kunt het evenement eenvoudig bewerken vanuit The Hub. Deze wijzigingen worden automatisch bijgewerkt in de Outlook-agenda's van de deelnemers. Het is optioneel om een activiteit over deze wijzigingen te versturen via de Activiteitenfeed en de deelnemers van het evenement op de hoogte te stellen.

Informeer je gebruikers voorafgaand aan het evenement (toon pop-up)

Wanneer het evenement is aangemaakt, kun je ervoor kiezen om een pop-up direct aan de gebruikers te tonen om hen te informeren. Deze pop-up is gebaseerd op de "Publicatiestart" datum. Het maakt dus niet uit of je het evenement maanden geleden hebt aangemaakt, je kunt de pop-up plannen om de gebruikers bijvoorbeeld twee weken voor het evenement te informeren.

Tags

Voeg tags toe aan je evenementen. Tags helpen om te identificeren waar evenementen over gaan, zodat gebruikers sneller de juiste informatie kunnen vinden.