Branding van je Workspace-omgeving
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introduction

Branding is belangrijker dan je misschien denkt. Men zegt "beoordeel een boek niet op zijn kaft", maar laten we eerlijk zijn - dat doen we wel. De branding is het eerste wat mensen zien en als het herkenbaar en aantrekkelijk is, zijn mensen waarschijnlijk ontvankelijker voor hun adaptieve digitale werkplek.

Als beheerder kun je gemakkelijk de Workspace 365-omgeving branden. Je kunt de kleuren, het Workspace-logo, het thuislogo en zelfs de productnaam selecteren. Dit zal jou als partner of klant de erkenning geven die je verdient!

De nieuw gecreëerde branding (ontwerp) van de Workspace wordt automatisch ingesteld als standaard voor alle gebruikers in de Workspace. Het is echter ook mogelijk om meerdere brandingsets te creëren en deze naar geselecteerde gebruikersgroepen in een enkele Workspace-omgeving te pushen. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld verschillende brandingsets wilt toewijzen aan elk departement binnen dezelfde organisatie.

Dit artikel beschrijft hoe je je Workspace 365-omgeving kunt branden. Het is niet mogelijk om de landingspagina te branden, zoals afgebeeld in deze afbeelding:

Een nieuwe branding creëren

Je eigen gebrande Workspace maken is eenvoudig en kan binnen enkele minuten gerealiseerd worden.

1. Om toegang te krijgen tot de brandingoptie, ga je naar de instellingenpagina

2. Navigeer naar Branding.

3. Om een nieuwe brandingset te creëren, klik op Nieuw.

4. Sla je branding op door linksboven op Klaar te klikken. De nieuw gecreëerde branding (ontwerp) van de Workspace wordt automatisch ingesteld als standaard voor alle gebruikers in de Workspace.

Branding options

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het branden van de Workspace.

Instellingen

• Stel de branding in als standaard voor de Workspace-omgeving.

• De naam van de branding is de naam voor jouw branding.

• De productnaam is de naam van de Workspace.

• Ondersteuningsinformatie: Bepaal de tekst die wordt getoond op de ondersteuningspagina van de omgeving. Als dit veld leeg is, wordt er een standaardtekst getoond:

Thema's

• Licht-/donkerthema:

• Selecteer je thema vanuit de rechterbovenhoek van je Workspace of Branding-instellingen.

• Systeemthema: Als je een donker thema hebt geconfigureerd in de browser op je mobiele telefoon, zie je de Workspace in een donker thema. Als je een licht thema hebt geconfigureerd in je browser op een desktopapparaat, zie je een licht thema.

• Per heden, hebben we de bètaversie van het donkere thema geïntroduceerd (omdat we eerst feedback willen verzamelen over wat mensen denken). Dit is geconfigureerd per gebruikersniveau, wat betekent dat de gebruiker nog steeds kan beslissen om een thema naar hun voorkeur te kiezen, ondanks wat door de beheerder is geconfigureerd.

• Primaire kleuren: bijv. kleuren van de header-/applicaties. We raden deze functie aan als je een branding voor alle iconen wilt instellen.

• Live tegelstyling: kies een witte of gekleurde koptekststyling voor de live tegel met witte of gekleurde tekst/iconen.

• Styling voor tekst en iconen op een gekleurde achtergrond: Workspace berekent of de primaire kleur (kleur van de tegels) bijvoorbeeld te licht is om de tekst en het icoon duidelijk te zien en zal deze automatisch donker maken.

• Geef Workspace een aangepaste achtergrond door een afbeelding te uploaden.

• Het Workspace-logo bevindt zich rechtsonder, upload een nieuwe afbeelding om het standaard Workspace 365-logo te vervangen.

• Het Home-logo bevindt zich linksboven.

Groepen en gebruikers (meerdere brandings)

• In plaats van de branding als standaard in te stellen, kun je deze naar geselecteerde groepen en gebruikers pushen. Dit betekent dat je meerdere brandings kunt hebben binnen een enkele Workspace-omgeving.

• Een branding kan worden toegewezen op gebruikers- en groepsniveau.

• Alle gebruikers zonder een aan hen toegewezen aangepaste branding krijgen de "standaard" branding.

Resolutie & Bestandstype

Achtergrond van Workspace

Het laden van de achtergrond voor de eerste keer kan enige tijd duren.

• Ondersteunde formaten: SVG, JPG en PNG

• Maximale bestandsgrootte: 5 MB

• Aanbevolen grootte: tussen 1920x1080 px (wat een gangbare schermgrootte is) en een maximum van 3000x3000 (aanbevolen).

Workspace-logo

• Ondersteunde formaten: SVG, JPG en PNG.

• Maximale bestandsgrootte: 5 MB.

• Aanbevolen grootte: 400x40 px.

Inloglogo

• Ondersteunde formaten: SVG, JPG en PNG.

• Maximale bestandsgrootte: 5 MB.

• Aanbevolen grootte: 400x40 px.

Home-logo

• Ondersteunde formaten: SVG, JPG en PNG.

• Maximale bestandsgrootte: 5 MB.

• Aanbevolen grootte: 400x40 px.

App-pictogram

Elke app heeft een standaardpictogram. Workspace-beheerders kunnen aangepaste pictogrammen uploaden. Als je het pictogram wilt wijzigen, kun je door onze lijst met beschikbare pictogrammen bladeren.

• Bij het uploaden van een pictogram kun je svg- of png-bestanden gebruiken.

• De maximale bestandsgrootte voor beide typen is 10KB.

• De aanbevolen grootte voor png is maximaal 76px bij 76px.

• Er is geen limiet aan de afmetingen voor svg.

App-kleur

Je kunt de achtergrondkleur van de applicatie kiezen.

• Als je een donkere achtergrondkleur kiest, worden het pictogram en de tekst wit.

• Een lichtere kleur maakt de tekst en het pictogram donker.

Branding voorbeelden

Hier zijn voorbeelden van verschillende branding opties:

• Gekleurde header

• Gekleurde tegelkoppen

• De workspace heeft een soepele lay-out

• Witte header

• Witte tegelkoppen

• De workspace heeft een soepele lay-out

• Gekleurde header

• Witte tegelkoppen

• De workspace heeft een soepele lay-out

• Witte header

• Gekleurde tegelkoppen

• De workspace heeft een soepele lay-out

Beste werkwijze

Een rustige en herkenbare werkruimte

Het is belangrijk om een rustige en herkenbare werkruimte te creëren. Gebruik geen te felle kleuren en bepaal of het voor jouw organisatie belangrijk is om de pictogrammen van de tegels gelijk te houden aan het logo, of om ze wit te maken.

Afhankelijk van de kleur die je kiest voor app-pictogrammen, moet je mogelijk enkele branding instellingen aanpassen, zoals "Live-tegelstyling" en "Styling voor tekst en iconen op een gekleurde achtergrond".

Bekijk enkele brandingvoorbeelden voor inspiratie.

Meerdere brandingsets

Het is mogelijk om meerdere brandingsets te creëren binnen een enkele Workspace-omgeving. Dit kan nuttig zijn voor organisaties met verschillende vestigingen/afdelingen die hun eigen huisstijl hebben. Elke vestiging/afdeling kan zijn eigen herkenbare branding hebben door deze te pushen naar specifieke "Gebruikers en groepen".

Donker thema

Het donkere thema wordt steeds populairder binnen websites en apps. Donkere modus is een speciale scherminstelling die is ontworpen om optimaal gebruik te maken van situaties met weinig licht, vooral 's nachts. Donkere modus toont lichte tekst op een donkere achtergrond in plaats van donkere tekst en grafische elementen op een witte achtergrond, zoals typisch is voor de meeste apps.

Het doel van de donkere modus is om het verblindende witte licht te verminderen dat 's avonds storend kan zijn. Het kan zelfs gemakkelijker voor je ogen zijn dan een traditionele scherminstelling. De workspacebeheerder kan een donker thema als standaard instellen, maar het blijft een persoonlijke keuze van de gebruiker om dit te veranderen naar een licht thema.