Mobiele app

Business case

Klanten willen gemakkelijk toegang hebben tot hun Workspace op elk apparaat, inclusief mobiele apparaten zoals telefoons of tablets.

Hoewel het mogelijk is om toegang te krijgen tot de Workspace vanaf een mobiel apparaat met behulp van een browser zoals op een computer of laptop, kan dit lastig zijn om in te stellen en te beheren in vergelijking met een mobiele app. Dit strookt niet met de visie van Workspace om te vereenvoudigen, en is daarom geen haalbare oplossing.

Om de Workspace gemakkelijk en snel toegankelijk te maken op mobiele telefoons en tablets, hebben we onze eigen Workspace 365 mobiele app gemaakt voor zowel Android als iOS.

Over de mobiele app

Met de Workspace 365 mobiele app kun je eenvoudig toegang krijgen tot de workspace vanaf een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet. Dit is erg handig als (een deel van) je medewerkers geen toegang hebben tot een computer of laptop, of als het onhandig is om er een mee te nemen. Er zijn echter enkele opmerkingen om in gedachten te houden:

• De optie om de app te downloaden kan afhankelijk zijn van het land waarin je woont. Als de mobiele app niet in de zoekresultaten verschijnt, klik dan op een van deze links om de app te downloaden: App Store of Google Play Store (of neem contact met ons op als je hulp nodig hebt).

• Mobiele app-meldingen via de Activity Feed werken niet voor zelf-gehoste partners. Gehoste partners hebben de optie om deze meldingen uit te schakelen.

• Badges met nummers of dot-stijl badges worden niet weergegeven op het mobiele app-pictogram.

• Teams-sites kunnen niet worden geopend met de mobiele app omdat de browser niet wordt ondersteund door Teams.

Branding

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden met betrekking tot branding in relatie tot de mobiele app:

• Je aangepaste workspace-branding werkt hetzelfde binnen de mobiele app als in de reguliere browser.

• Het pictogram van de app zoals weergegeven op je telefoon/tablet kan niet worden aangepast.

• De instelschermen van de mobiele app kunnen niet worden aangepast.

Toegang krijgen tot de mobiele app

Gebruikers kunnen de mobiele all zelf installeren en configureren volgens onderstaande instructies.

1. Download de Workspace 365 app op je mobiele apparaat vanuit de App Store of Google Play Store.

2. Na het voor het eerst downloaden van de app, wordt er een welkomstscherm weergegeven.

1. Klik op Volgende

3. De app moet nu gelinkt worden aan je workspace omgeving, dit kun je op drie manieren doen:

• QR-code scannen

• Je mailadres invullen

• De workspace URL invullen

QR-code scannen

1. Ga naar je workspace op een desktop of laptop en log in.

2. Klik op het Profiel icoon rechtsboven in je scherm.

3. Klik op Mobiele app en scan de QR-code met je mobiele app

• Scan geslaagd? Dan zie je Workspace gevonden!

• Scan niet geslaagd? Het foutbericht URL is ongeldig verschijnt. Probeer de code opnieuw te scannen om door te gaan met het inlogproces, of probeer een van de andere methodes zoals hieronder beschreven.

4. Klik op Inloggen op Workspace om in te loggen met je inloggegevens.

Je mailadres invullen

Deze optie werkt niet voor gastgebruikers.

Voordat deze optie gebruikt kan worden, is aanvullende configuratie van de beheerder nodig. In de DNS van het domein waarmee gebruikers inloggen, moet een TXT record voor het domein geconfigureerd worden.

Bijvoorbeeld: als de gebruikers inloggen met [email protected] dan is de naam van het TXT record workspace365.net

Voeg onderstaande regel toe aan de Content, vervang "https://instance.url/environment" door de volledige URL van de workspace omgeving.

workspace365-url=https://instance.nl/environment

1. Vul in de mobiele app je mailadres in

• Voor admins: de app voert op de achtergrond een DNS lookup uit op het domain in het mailadres, en checkt of de TXT record zoals hierboven benoemd bestaat. Zo ja, dan wordt de mobiele app geconfigureerd voor de omgeving die in de TXT record staat.

2. Klik op Inloggen op Workspace om in te loggen met je inloggegevens.

Je workspace URL invullen

De derde optie is om handmating je workspace URL in te vullen.

De mobiele app configureren voor een andere Workspace-omgeving

Vanuit de Workspace 365-app zelf kun je de Workspace loskoppelen van de app. Dit geeft je de mogelijkheid om dezelfde mobiele app te gebruiken en in te loggen met een andere Workspace-omgeving.

Volg de onderstaande instructies om dit te doen.

1. Ga op je mobiele telefoon naar de Workspace 365-app.

2. Klik op het profielmenu rechtsboven in je scherm.

3. Selecteer Mobiele app.

4. Klik op Workspace loskoppelen van app.

5. Klik op Loskoppelen om te bevestigen.

6. Klik op Volgende en volg de bovenstaande instructies vanaf stap 2 "Toegang krijgen tot de mobiele app" om in te loggen met een andere Workspace-omgeving.

In-app browser (SSO-oplossing)

Op basis van feedback van onze klanten hebben we een in-app browser gebouwd voor de mobiele app (november 2022). Voorheen werden links die vanuit de mobiele app werden geopend, geopend in je browser, bijvoorbeeld Safari of Chrome, buiten de mobiele app om. Bij terugkeer naar de mobiele app moest je opnieuw inloggen. Nu, met de in-app browser, hoef je de app niet meer te verlaten. Hierdoor wordt het probleem met Single Sign-On opgelost. Je kunt echter nog steeds kiezen om links in externe browsers te openen.

Je kunt deze instelling openen via je profielinstellingen in de app:

1. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek om de app-instellingen te openen.

2. Selecteer Mobiele app in het dropdown-menu.

3. Onder Weblinks vind je de instelling Open weblinks met in-app browser.