Alle collectiesAdministratieToegang & Beveiliging
Naam werkruimteomgeving wijzigen (CR-01)

Inleiding

Het is mogelijk om de naam van een Workspace-omgeving te wijzigen voor zowel gehoste als zelf-gehoste omgevingen:

• Gehoste partners kunnen een Wijzigingsverzoek (CR-01) indienen.

• Zelf-gehoste partners kunnen dit zelf configureren.

Door de naam van de Workspace-omgeving te wijzigen, veranderen we het tweede deel van de URL. Bijvoorbeeld, 'https://workspace365.net/omgevingnaamA' wordt 'https://workspace365.net/omgevingnaamB'.

Als je een aangepaste URL wilt aanvragen, lees dan het artikel Aangepaste URL aanvragen (CR-03).

Controleer getroffen services

Wanneer de naam van een Workspace-omgeving verandert, zijn er ook enkele andere wijzigingen nodig. Lees de onderstaande lijst om te zien welke op jou van toepassing zijn, zodat alles blijft werken zoals verwacht. Voor de Redirect URI kan voorafgaand aan de wijziging een extra URI met de nieuwe omgevingsnaam worden toegevoegd. Alle andere stappen moeten achteraf worden uitgevoerd.

1. Azure SSO-appregistratie:

• De Redirect URL moet worden gewijzigd om overeen te komen met de nieuwe omgevingsnaam.

• De Front-channel logout URL moet worden gewijzigd om overeen te komen met de nieuwe omgevingsnaam.

2. AAD-synctool: de omgevingsnaam moet worden bijgewerkt in de configurator.

3. Automatische gebruikersprovisioning via SCIM API: de "Tenant URL" moet worden bijgewerkt in de Enterprise-applicatie onder Provisioning > Provisioning > Admin credentials.

4. Clientless RDP:

• De Connections-groep moet worden bijgewerkt, omdat deze identiek moet zijn aan de omgevingsnaam.

• Als je de aanbevolen ServiceUser-syntaxis gebruikt (klik op de link en bekijk stap 8), raden we aan deze bij te werken om overeen te komen met de nieuwe omgevingsnaam, om potentiële verwarring in de toekomst te voorkomen.

• Als je de ServiceUser-naam bijwerkt, vergeet dan niet de Clientless RDP-configuratie in de Workspace bij te werken om overeen te komen met de nieuwe inloggegevens.

5. Zorg ervoor dat snelkoppelingen (bladwijzers) van eindgebruikers, of andere vormen van toegang tot de Workspace, worden bijgewerkt naar de nieuwe URL.

Daarnaast kunnen de volgende wijzigingen nodig zijn als de omgeving deze functies gebruikt:

1. API: als je de Workspace 365 API of Provisioning API ergens gebruikt, moet je deze bijwerken om overeen te komen met de nieuwe omgevingsnaam.

2. Liquit: het Content Security Policy (CSP) moet worden bijgewerkt.

3. Workspace 365 Teams-integratie: het manifest.json-bestand moet worden bijgewerkt.

4. SharePoint-intranet: als je een SharePoint-intranet aan de Workspace hebt toegevoegd, moet de portal-siteverbinding worden bijgewerkt.

Instructies voor gehoste partners

Om een URL-wijziging aan te vragen, dien je een CR-01 wijzigingsverzoek in te dienen.

Als je Workspace 365 via een van onze partners/resellers hebt aangeschaft, neem dan contact met hen op om het wijzigingsverzoek namens jou in te dienen. Als je een directe partner of klant bent, kun je zelf een wijzigingsverzoek indienen.

Instructies voor zelf-gehoste partners

1. Wijzig de omgevingsnaam:

1. Open de hoofddatabase.

2. Ga naar de tabel Environments.

3. Wijzig de Persoonlijke URL.

4. Optioneel: Wijzig de BLOBStorageContainerName.

2. Optioneel: Hernoem de Blob-opslagmap:

1. Ga naar Verkenner.

2. Selecteer de Partner-map.

3. Wijzig de naam van de omgevingsmap.

3. Cache wissen:

• BELANGRIJK: Verwijder de tijdelijke cache niet.

1. Ga naar het Instance Operator-paneel (/admin).

2. Wis de cache.

• 500-fout na het wijzigen van de omgevingsnaam? Probeer de applicatiepool voor beide servers te recyclen.