Hoe creëer ik een Workspace-omgeving?

Introductie

Je kunt meerdere Workspace-omgevingen binnen je instantie hebben. We bieden een tool aan gebaseerd op PowerShell die je kunt gebruiken om een nieuwe omgeving te creëren. Dit artikel legt uit hoe dit werkt.

Belangrijk:

• De standaardmodule voor Workspace-omgevingen die in 2024 worden gecreëerd, zal worden ingesteld op Engage. Voor meer informatie, raadpleeg de sectie Facturering.

• Wil je een demo-omgeving creëren? Zie het artikel "Een demo-omgeving creëren".

Provisioning key

De provisioning key van je instantie, die je hebt gekregen toen je als partner begon, is nodig om een omgeving te creëren. Met deze sleutel kun je je gehele instantie beheren, bijvoorbeeld om omgevingen te creëren of te verwijderen. Het is zeer gevoelige informatie en moet binnen jouw organisatie bekend zijn.

Belangrijk:

Gehoste partners zijn verantwoordelijk voor het veilig opslaan van hun eigen provisioning key. Workspace 365 slaat de provisioning keys van partners niet op en kan bestaande sleutels niet leveren of verifiëren. Als je je provisioning key bent kwijtgeraakt, raadpleeg dan het artikel "Nieuwe provisioning key aanvragen".

Zelf-gehoste partners kunnen de $provisioningKey vinden in:

\inetpub\wwwroot\Workspace 365\Workspace 365\Configs\NDAW.Html.Front.config

Vereisten

• Download de tool voor het creëren van een omgeving

• Zorg er altijd voor dat je de nieuwste versie gebruikt. Volg de Laatste Aankondigingen om op de hoogte te blijven wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is.

• Zorg ervoor dat de bijbehorende Azure-tenant minstens 24 uur bestaat.

• Je hebt een Azure Global-beheeraccount nodig om een Workspace-omgeving te creëren.

• De Azure Global-beheerder moet een voornaam en achternaam in Azure hebben.

• We raden sterk aan om een gedeeld account te gebruiken en toegang tot dit account te behouden.

• We raden sterk aan om ten minste één beheerder in de omgeving te hebben met een geldige Exchange-licentie voor Noodtoegangsbeheer, maar het creëren van een omgeving vereist geen Exchange-licentie.

Instructies

Als je problemen ondervindt met de tool, raadpleeg dan het artikel

1. Na het downloaden van de tool, pak je het ZIP-bestand uit.

1. Mogelijk moet je het .exe-bestand deblokkeren na het downloaden.

2. Zorg ervoor dat je zowel het uitvoerbare bestand als MSAL.PS in dezelfde (lokale) map houdt. Anders werkt het script niet.

3. Voer CreateWorkspaceEnvironment.exe uit.

4. Ga in een browser naar https://microsoft.com/devicelogin en gebruik de verstrekte code om je te authenticeren.

5. Gebruik het Global Admin-account om in te loggen op de Microsoft Azure PowerShell-toepassing op je apparaat.

6. Zodra je bent ingelogd, vul je de hostnaam van je instantie in zonder aanhalingstekens, bijvoorbeeld

1. De hostnaam van je instantie moet bekend zijn binnen je organisatie.

7. Voer de provisioning key in.

8. De tool biedt aan om de opgegeven hostnaam en provisioning key op te slaan in een configuratiebestand. We raden aan dit te doen om toekomstige implementaties sneller te maken.

9. Voer de gewenste omgevingsnaam in.

10. De tool zal nu de nieuwe omgeving implementeren.

11. Navigeer na voltooiing naar de weergegeven URL om in te loggen op je nieuw gecreëerde Workspace-omgeving.