Alle collectiesIntergratiesSharepoint
Hoe SharePoint te configureren voor het gebruik van Office-sjablonen
Hoe SharePoint te configureren voor het gebruik van Office-sjablonen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht

Officesjablonen kunnen in Workspace worden gebruikt voor het maken van documentatie, waarbij het sjabloon als startpunt wordt gebruikt. In dit artikel laten we zien hoe je SharePoint kunt configureren om deze Officesjablonen in Workspace te gebruiken.

Workspace 365 ondersteunt alleen sjabloonbestanden voor Word, Excel en PowerPoint.

SharePoint configureren voor het gebruik van Officesjablonen

1. Ga naar Instellingen door op het tandwielpictogram rechtsboven in je scherm te klikken.

2. Selecteer Site-inhoud.

3. Klik op Site-instellingen.
    ā€‹

4. Selecteer Web Designer Galleries. Als Web Designer Galleries ontbreekt, zorg er dan voor dat het eerst is ingeschakeld. Houd er rekening mee dat dit tot 24 uur kan duren voordat het van kracht wordt.

5. Klik op Site-inhoudstypen.
    ā€‹

6. Klik op Inhoudstype maken.

7. Vul de details van je sjabloon in.

• Onder Ouderinhoudstype, zorg ervoor dat je Documentinhoudstype selecteert voor de Ouder-categorie.

• Onder Inhoudstype selecteer Document.

8. Klik op Maken.

9. Wanneer je het sjabloon hebt gemaakt, word je doorgestuurd naar de instellingenpagina van het nieuw aangemaakte sjabloon. Klik op Geavanceerde instellingen.

10. Kies Upload een nieuw documentsjabloon of gebruik een bestaand sjabloonbestand in SharePoint.

11. Klik op Opslaan.

12. Nu je sjabloon is geconfigureerd, ga je naar de Documenten van de site waar dit sjabloon is toegevoegd.

13. Ga hier naar Instellingen en selecteer Bibliotheekinstellingen.

14. Onder Algemeen, klik op Geavanceerde instellingen.

15. Controleer of de instelling Beheer van inhoudstypen toestaan is ingesteld op Ja.

16. Scroll naar beneden en klik op Opslaan.

17. Ga terug naar de bibliotheekinstellingen van je Documentenbibliotheek.

18. Klik onder Inhoudstypen op Toevoegen uit bestaande site-inhoudstypen.

19. Selecteer de template die je zojuist hebt aangemaakt en voeg deze toe aan de lijst met inhoudstypen die je wilt toevoegen.

20. Klik op OK.

21. Ga terug naar de instellingen en controleer of je template is toegevoegd aan de lijst met inhoudstypen.

In Workspace zou je nu in staat moeten zijn om een nieuw document aan te maken en de template te selecteren die je zojuist hebt gemaakt (zorg ervoor dat de juiste site is geselecteerd waar de template is opgeslagen).