Alle collectiesIntergratiesSharepoint
Documenten en machtigingen delen

Overzicht

In dit artikel lees je hoe je documenten kunt delen met andere gebruikers (ook buiten je organisatie) en hoe je de gewenste rechten voor deze documenten instelt.

Een document delen

Selecteer in de Documenten-app het bestand dat je wilt delen en klik op Delen.

Gebruiker uitnodigen

Je kunt je documenten delen met een andere (SharePoint) gebruiker door Gebruiker uitnodigen te selecteren (zie afbeelding hierboven). Je kunt kiezen uit de volgende rechten:

• Kan bekijken

• Kan bewerken

De uitgenodigde gebruiker wordt via de Activiteitenfeed op de hoogte gebracht. En het gedeelde document zal zichtbaar zijn onder Mijn documenten > Gedeeld met mij.

Vanuit de map "Gedeeld met mij" kun je slechts één bestand tegelijk downloaden. Dit is 'ontworpen'. Je kunt echter wel een Functieaanvraag indienen.

Een link delen

Met een link delen kun je links maken om geselecteerde bestanden te delen met mensen binnen of buiten je organisatie. Je kunt kiezen of ze het bestand alleen kunnen bekijken of ook kunnen bewerken.

Klik op Instellingen wijzigen om de gewenste rechten te configureren voor wie toegang heeft:

• Iedereen met de link

• Mensen in deze organisatie met de link

• Specifieke personen

• Als je SharePoint-beleid voor "Extern delen" is ingesteld op "Nieuwe en bestaande gasten", kun je het bestand niet delen met externe gebruikers. Je kunt in plaats daarvan de gebruiker uitnodigen.

• 'Kan bewerken' vs. 'Kan bekijken'

Klik op de drie puntjes om Links beheren te selecteren.

• Bekijk welke links zijn gemaakt voor het geselecteerde document.

• Je kunt deze links kopiëren of verwijderen.

Delen uitgeschakeld

Externe delen uitgeschakeld? Dit artikel legt uit hoe je het kunt inschakelen. Wanneer ingeschakeld, kun je de gewenste deeloptie kiezen.

Als je de onderstaande foutmelding ontvangt, moet je Leden toestaan om de site en individuele bestanden en mappen te delen. Deze instelling vind je onder de SharePoint-sitepermissies onder 'Instellingen voor toegangsaanvragen' (klik hier voor gedetailleerde instructies).

Machtigingen

Met de optie "Machtigingen" kun je de juiste machtigingen (bewerken, bekijken of delen stoppen) instellen voor gebruikers en groepen.

Houd er rekening mee dat als een gebruiker al machtigingen heeft voor een bestand of map via groepsmachtigingen en de gebruiker wordt uitgenodigd voor het bestand/de map via 'gebruiker uitnodigen', de machtigingen voor deze gebruiker die zijn ingesteld via de functionaliteit 'gebruiker uitnodigen' niet afzonderlijk worden weergegeven.

Aan e-mail toevoegen

Selecteer een document en klik op Delen in het actiebalkmenu. Met "aan e-mail toevoegen" kun je een kopie van het bestand als bijlage aan een nieuwe e-mail toevoegen. Let op dat dit een kopie van het bestand verstuurt, niet het originele bestand.