Alle collectiesProbleem oplossen & FAQInloggen & SSO
Integraties werken niet meer ("Kon het token niet op de achtergrond verkrijgen")
Integraties werken niet meer ("Kon het token niet op de achtergrond verkrijgen")
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Wanneer een gebruiker is ingelogd op Workspace, gebruiken we naast de Workspace-login sessie ook oAuth tokens voor de integraties (bijv. SharePoint, Exchange, Power BI, etc.). In sommige configuraties wordt dit oAuth2-token ingetrokken of is het verlopen, terwijl de Workspace-login sessie dat niet is.

Als gevolg daarvan stoppen de integraties met werken. Een typische foutmelding die verschijnt wanneer dit gebeurt, is: "Failed to acquire token silently" (zichtbaar in de Workspace-foutlogboeken).).

Hoe kan de functionaliteit van alle integraties worden hersteld?

Workspace-beheerders kunnen instellen dat wanneer het refresh-token is verlopen, de Workspace-sessie ook verloopt. Op deze manier moet de gebruiker opnieuw inloggen in Workspace en ontvangt hij een nieuw refresh-token. Dit zou de functionaliteit van alle integraties moeten herstellen.

Om het token te vernieuwen, hebben we de optie toegevoegd om: "Gebruiker automatisch afmelden wanneer het refresh-token is verlopen".

Standaard is deze functionaliteit ingeschakeld. U kunt echter afzien van dit gedrag als het problemen veroorzaakt voor uw gebruikers.

Gebruiker automatisch afmelden wanneer het refresh-token is verlopen

Om gebruikers af te melden van Workspace en hen te dwingen opnieuw in te loggen om het authenticatietoken te vernieuwen, kunt u de onderstaande stappen volgen. Dit zal de SSO-instelling voor uw Workspace-omgeving bijwerken.

1. Ga naar de Workspace-beheerinstellingen.

2. Selecteer Single sign-on.

3. Zorg ervoor dat de handmatige setup is geselecteerd.

4. Vink het selectievakje 'Gebruiker automatisch afmelden wanneer het refresh-token is verlopen' aan.

5. Klik op Gereed om uw werk op te slaan.