Alle collectiesAankondigingenAankondigingen en archiefArchief
Belangrijke kalenderwijziging - EWS > Grafiek
Belangrijke kalenderwijziging - EWS > Grafiek
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Zoals eerder aangekondigd in "Heads-up: on-premise Exchange deprecation for Calendar app", zullen we overstappen van de EWS API naar de Microsoft Graph API voor onze Exchange-integratie. EWS zal uiteindelijk worden uitgefaseerd, en Graph biedt meer mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Deze overgang zal plaatsvinden met de release van Workspace 365 v4.10, die op de avond van 6 juni 2024 zal worden uitgerold.

Omdat de mogelijkheden van de Graph API niet volledig overeenkomen met die van de EWS API, zal de functionaliteit van de Agenda-tegel veranderen.

De nieuwe Agenda-tegel

Met EWS konden beheerders een Agenda-tegel configureren om standaard een gedeelde agenda weer te geven. Dit zal niet langer mogelijk zijn met Graph. In plaats daarvan kunnen gebruikers zelf de standaardagenda selecteren die door een Agenda-tegel wordt weergegeven, via een dropdown-menu op de tegel. Dit dropdown-menu toont alle agenda's waartoe de gebruiker toegang heeft. Volledige toegangsrechten zijn niet langer vereist, omdat we de benodigde gegevens uit de mailbox van de gebruiker halen.

Standaard toont elke Agenda-tegel de standaardagenda van de gebruiker, meestal de persoonlijke agenda. Wanneer de gebruiker de weergegeven agenda wijzigt, wordt die selectie opgeslagen in de database op gebruikersniveau voor die specifieke Agenda-tegel, en wordt de geselecteerde agenda de nieuwe standaard totdat de gebruiker opnieuw een andere agenda kiest voor die specifieke tegel.

Vereiste actie

Helaas kunnen we de bestaande configuraties van Agenda-tegels niet omzetten naar gebruikersinstellingen zoals hierboven beschreven. Dit betekent dat in bestaande workspace-omgevingen alle Agenda-tegels de standaardagenda van de gebruiker zullen tonen na de wijziging, en dat gebruikers de configuratie voor elke tegel handmatig zullen moeten aanpassen naar wens.

Toekomstige ontwikkeling

We begrijpen dat deze wijziging frustrerend kan zijn voor workspace-beheerders, aangezien de standaardagenda die door een Agenda-tegel wordt weergegeven nu een gebruikersinstelling wordt in plaats van iets dat de beheerder kan controleren.

De overstap naar Graph zal de Agenda-app op de lange termijn echter verbeteren. Zoals eerder vermeld halen we nu gegevens uit de mailbox van de gebruiker, wat resulteert in een ervaring die meer in lijn is met wat gebruikers zien in de Outlook Web App (OWA). We geloven dat deze overstap essentieel is voor het verbeteren van de gebruikerservaring en de verdere ontwikkeling van de Agenda-app.

Als je vragen hebt, dien dan een supportticket in.