Alle collectiesIntergratiesAFAS
Configureren van AFAS
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Over AFAS

Krijg inzicht in je AFAS-taken en meldingen, zonder zelfs de applicatie te openen. Met de AFAS Micro App kun je je belangrijkste informatie uit je bedrijfsprocessen, waaronder CRM, HRM en ERP, bundelen met alle andere apps en informatie.

AFAS biedt één softwarepakket om al je administratieve processen te optimaliseren en automatiseren. Naast de eerder genoemde gebieden kan AFAS bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor Financiën, Projecten en Workflowbeheer.

Met de AFAS Micro App kun je verschillende taken uitvoeren:

Taken en Meldingen bekijken.

De app bevat twee nieuwe live tiles: Taken en Meldingen. Met deze live tiles kun je nieuwe taken en meldingen direct vanaf je dashboard zien en openen. Deze zijn volledig gepersonaliseerd op jou en je werk.

Taken

In de Taken-app kunnen bijvoorbeeld de Financiënafdeling binnenkomende kostenclaims zien, terwijl Operations kan zien wanneer ze een werknemer van een bedrijfsvoertuig moeten voorzien.

Meldingen (Signals)

Voorbeelden van meldingen in de Signals live tile zijn bijvoorbeeld voor een HR-medewerker om te zien wanneer iemand een jubileum viert bij het bedrijf, of voor Financiën wanneer een debiteur een bepaald saldo aan openstaande kosten heeft bereikt.

De AFAS Micro App integreert dus essentiële informatie uit verschillende bedrijfsprocessen en biedt een gestroomlijnde manier om taken te beheren en meldingen te ontvangen, allemaal vanuit één overzichtelijke interface.

Configuratie

Als je tijdens de configuratie een probleem tegenkomt, lees dan het artikel Troubleshooting AFAS.

Stap 1. Configureer AFAS App Connector

Je moet een App Connector aanmaken binnen AFAS. Er moeten twee GetConnectors gekoppeld worden aan deze App Connector.

1. Maak een App Connector aan in AFAS. Zorg ervoor dat je deze Workspace365 noemt.

2. Navigeer naar GetConnectors in AFAS.

3. Zoek naar Pocket_Tasks, dubbelklik erop (er wordt een kopie gemaakt).

4. Hernoem Pocket_Tasks naar Workspace365_Tasks.

5. Valideer de gegevensvelden zoals hieronder afgebeeld.​

De gegevensvelden moeten exact overeenkomen met jouw eigen configuratie.

6. Zoek Pocket_Signals, dubbelklik erop (er wordt een kopie gemaakt).

7. Hernoem Pocket_Signals naar Workspace365_Signals.

8. Valideer de gegevensvelden zoals hieronder afgebeeld. Dit moet exact overeenkomen met jouw eigen configuratie.

Controleer alsjeblieft dubbel met je configuratie. Ontbreekt er een gegevensveld? Klik op Gegevens om het toe te voegen.

9. Zorg ervoor dat je zowel de aangemaakte en hernoemde GetConnectors koppelt aan de aangemaakte App Connector.

10. Voeg de gebruikers toe aan de Workspace App Connector groep.

Stap 2. Haal de API-sleutel, Omgevingsleutel en API URL op

API-sleutel en Omgevingsleutel

Je kunt deze vinden/aanmaken op de App Connector pagina:

1. Navigeer naar Algemeen/Beheer/App connector.

2. Open de instellingen van de app connector.

3. Kopieer de API-sleutel en Omgevingsleutel.

API URL

Meestal wordt de productie-URL gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om deze te testen via andere soorten URLs.

https://EnvironmentID.webservicetypeEnvironmentType.online

Stap 3. Configureer AFAS binnen Workspace 365

Zorg ervoor dat de gebruiker aan de volgende vereisten voldoet om de eenmalige activeringscode te ontvangen:

• Gebruiker is bekend in AFAS

• UPN (User Principal Name) in Workspace en AFAS zijn gelijk

1. Ga naar Workspace Instellingen > Integraties > AFAS Verbinding.

2. Klik op Nieuw om de verbinding te configureren:

1. Voer de gewenste Naam voor de verbinding in.

2. Vul de API URL, Omgevingsleutel en API-sleutel in van Stap 2.

3. Klik op Volgende om de eenmalige activeringscode via e-mail te ontvangen.

4. Voer de eenmalige activeringscode in om de configuratie van de verbinding af te ronden.

Stap 4. Activeren van de AFAS app

Nu is het tijd om de AFAS-app te configureren en toe te voegen aan Workspace 365.

1. Ga naar de App Store (of klik op "+ Voeg tegels toe").

2. Zorg ervoor dat "Apps beheren" is geselecteerd.

3. Klik op "Nieuwe app toevoegen" om de AFAS live tile toe te voegen aan Workspace.

4. Selecteer de AFAS-verbinding die je hebt aangemaakt tijdens Stap 3.

5. Je kunt de app-instellingen configureren, beheren wie toegang heeft en app-eigenaars toewijzen aan de app zoals getoond in het voorbeeld hieronder.​

6. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent met het configureren van de app.

7. Voeg de AFAS-app toe aan Workspace vanuit de App Store.

8. Klik met de rechtermuisknop op de tegel om de gewenste app-instellingen te configureren (bewerken).

9. Gebruik de pijlen omhoog of omlaag om de positie van de tabbladen (Mijn taken & Mijn meldingen) te wijzigen. Dit bepaalt wat je als eerste ziet in het live tegeloverzicht.

10. Tip: voeg de AFAS live tegel twee keer toe aan je Workspace: een keer voor Mijn taken en een keer voor het overzicht van Mijn meldingen.

Stap 5: Gebruikersactivatie

Om de AFAS-integratie te kunnen gebruiken, moet elke gebruiker eerst de authenticatie configureren door op 'Activeren' te klikken. AFAS stuurt een e-mail naar de gebruikers (zorg ervoor dat een e-mailadres is ingevuld in de gebruikersprofielinformatie). Deze e-mail bevat de activatiecode voor de applicatie, zodat de app binnen Workspace gebruikt kan worden. Nadat de gebruiker de activatiecode heeft ingevuld, wordt de AFAS live tegel geactiveerd en is klaar voor gebruik.

Let op: Je kunt niet direct van een taak in de AFAS tegel naar dezelfde taak in AFAS InSite gaan; dit wordt niet ondersteund door AFAS.